|   | 
  • “NATO’nun Ukrayna politikası çok tehlikeli”


    “NATO’nun Ukrayna politikası çok tehlikeli”
    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna’ya verilen desteği eleştirerek, “NATO’nun Ukrayna’ya güvenlik taahhüdünde bulunması potansiyel olarak çok tehlikeli" dedi. Peskov, "NATO, saldırı ittifakıdır” ifadesini kullandı.

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna’ya verilen güvenlik taahhüdünü eleştirdi. Ukrayna’nın NATO üyeliğine karşı olduklarını söyleyen Peskov, “Moskova, Ukrayna’nın NATO’ya katılmasına olumsuz bakıyor. NATO, istikrar ve güvenliği sağlamak için oluşturulmuş bir ittifak değildir. Bu (NATO), bir saldırı ittifakıdır, istikrarsızlık getiren, saldırganlık getiren bir ittifaktır" dedi. NATO tarafından Ukrayna’ya verilen güvenlik garantilerini de eleştiren Peskov,

     

    “Son derece hatalı ve potansiyel olarak çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Ukrayna'ya verilen garantiler Rusya'nın güvenliğini ihlal ediyor. Ukrayna’ya güvenlik garantileri verilmesi Avrupa’yı yıllar boyunca çok daha tehlikeli bir yer haline getirir” ifadelerini kullandı. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.