|   | 
  • Nazan Abla'dan Nefis Patlıcan Dolma


    Nazan Abla'dan Nefis Patlıcan Dolma
    Haftasonu ne yemek yapsam derdi artık geride kaldı. Nazan Abla, sizin için en güzel yemek tariflerini her haftasonu paylaşacak. Nazan Abla, lezzetli ve pratik yemek tarifleriyle akıllarda yer edecek. Bu güzel yemek sunumlarını kaçırmayın...

          Malzemeler

    •          1,5 kg. Adana patlıcanı, 250 gr. kıyma (yarı yağlı kuzu), 2 adet kuru soğan, 1/2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası, 2 adet yeşil biber, 4-5 adet domates, 1,5 su bardağı pirinç,2 yemek kaşığı kuru nane, 1 demet maydanoz, 1/2 demet nane,1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1-2 tatlı kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı limon suyu, Tuz, Patlıcanları kapatmak için 1 adet domates yarım çay bardağı zeytinyağı olacak. Üzeri için ise ,1 yemek kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber, 4-5 diş sarımsak,1 adet limon suyu,2 yemek kaşığı tereyağ hazırlayın.

      Nazan Abla, yemek aşığı bir insan ve bizlerle yemeklerinin lezzetli olmasının sırlarını paylaşıyor;"Yapılışı ise benim en sevdiğim ve severek yaptığım kısmı. Yemek yaparken bütün dertlerimi unutuyor ve yemeklerime sevgimi katıyorum. Belki de o yüzden herkes yemeklerimi, lezzetli buluyor. Yemeğe emek vermek ve sevginizi katmak gerekir." diyor ve yemek tarifini anlatmaya devam ediyor; Patlıcanları dolma oyacağı yardımı ile oyun. İçini tuzlayın. 15-20 dk. suda beklettikten sonra bol su ile yıkayın, süzün. İçini hazırlamak için soğanı çok küçük doğrayın. Yeşil biber ve taze soğanları küçük doğrayın. Maydanoz ve naneyi incecik doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.Salçalar ile soğanı ve karabiberi elinizle ovuşturup karıştırın (eldiven kullanabilirsiniz). Yeşil biberleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine kıymayı ekleyin ve iyice karıştırın. Domatesleri ekleyip karıştırın. Pirinçleri, zeytinyağı, maydanoz, nane, kurunane ve kırmızı biberi ekleyip gerekirse tuz ekleyip içi oluşturun. Suyu iyice süzülmüş patlıcanları pirinçli iç ile üstünde 1 parmak boşluk olacak şekilde doldurun. Pişince pirinçler şişeceği için ağzına kadar doldurmayın.Patlıcanların ağzını kapatmak için olan domatesi iri doğrayın. Birer adet patlıcanların ağzına yerleştirin. Pişireceğiniz tencereye dik olacak şekilde yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyun. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Dolmalar suyunu bırakacaktır. Gerekirse yarım bardak daha sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra 20-25 dk. pişirin. Üzeri için bir tavada 2 kaşık tereyağını eritin, dövülmüş sarımsakları, kırmızı pulbiber ve naneyi kızmış yağda karıştırın. Limonsuyunu da ekleyip sosu kaynayan dolmaların üzerine dökün. Bir kaç taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Dolmalar  10-15 dk. dinlendikten sonra servis yapın.Ayrıca taze patlıcan yerine kuru patlıcan da kullanılabilir.
     Afiyet olsun...



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.