|   | 
  • Necmettin Feyzioğlu Halk Kütüphanesi 23 yıldır dimdik ayakta


    Necmettin Feyzioğlu Halk Kütüphanesi 23 yıldır dimdik ayakta
    Kayseri'nin tanınmış kişilerinden Necmettin Feyzioğlu tarafından yaptırılan konak, 23 yıldır kütüphane olarak öğrencilere hizmet veriyor.

     
    Kayseri'nin tanınmış isimlerinden Necmettin Feyzioğlu tarafından 1926 yılında yaptırılan konak, 23 yıldan beri kütüphane olarak hizmet veriyor. Kütüphane hakkında bilgiler veren kütüphane müdürü Ersin Erdoğan,

    "Necmettin Feyzioğlu Halk Kütüphanesi 1926 yılında Necmeddin Feyzioğlu tarafından yaptırılmıştır. Necmettin Feyzioğlu Kayseri?de Belediye başkanlığı yapmıştır. 1930-1934 ve 1939-1943 yılları arasında Belediye başkanlığı görevini yürütmüştür. Bu kütüphane binası 1992 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenerek kamulaştırılmıştır. 23 yıldan beri günümüze kadar kütüphane binası olarak kullanılmaktadır" dedi.

    Erdoğan ayrıca, "Kütüphane 2012 Haziran ayında da 6 ay süren bir restorasyondan sonra güzel bir görünüme kavuşmuştur. Kütüphane binasının merkezde bulunması okur kitlesinin yoğun olmasında etkilidir. Bunların yanında kütüphanemizde 10 bin civarında kitap ve süreli yayın mevcuttur. Daha çok ders çalışma, kitap okuma ve emanet kitap alma amacıyla da kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.