|   | 
  • O IŞİD'ciler takas mı edildi?


    O IŞİD'ciler takas mı edildi?
    Niğde’de 20 Mart 2014 tarihinde bir polis ve bir astsubayı şehit eden, bir kamyon şoförünü de öldüren terör örgütü IŞID militanlarının takasta kullanıldığı öne sürüldü.

    Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014’te terör örgütü IŞİD’in düzenlediği saldırıda polis memuru Adem Çoban ile Astsubay Adil Kozanoğlu şehit oldu, kamyon şoförü Turan Yaşar öldürüldü.
     
    Kısa süre sonra şüpheliler yakalandı ancak saldırganlar bugüne kadar mahkemeye hiç getirilmedi. Mağdurların avukatları ve aileler bu duruma tepkili. Şehit edilen astsubayın ailesinin avukatı Hüsnü Türker, “Her şey ortada, şüpheliler belli. Suç aletleri ortada, olay tarihinden beri tutuklular ama en az 5 defa mahkeme heyeti değişti. Her defasında mı değişecek? Neyi bekliyoruz?” diye soruyor. Tweet attı diye insanların zorla mahkemeye getirildiğini hatırlatırken, “Ama bunlar mahkemeye gelmiyor. Adamları daha görmedik.” eleştirisinde bulunuyor.
     
    Bugünkü duruşmada karar çıkmaması halinde mahkeme heyetini önce Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK), daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) şikâyet edeceğini belirten Avukat Türker, özetle şunları söyledi: “Avukat olarak herhangi bir şey yapsalar hemen disipline gönderirler. Birileri bir şeyleri organize ediyor. Şehit astsubayın eşi Elif Kozanoğlu 94 doğumlu. ‘Çocuklarım üç buçuk ve iki yaşlarında. Babalarıyla ilgili çok soru soruyorlar. Her soru sorduklarında acımız tazeleniyor, katillerin yeniden cezalandırılmasından yanayım.’ diyor.”
     
    Takas iddiasını doğrulayan şüpheler var!
    Astsubayın babası Duran Kozanoğlu da takas şüphesinin altını çiziyor. “Mahkemeye getirmediler, ekrandan tam görünmüyor. Ben ısrar ettim, itiraz ettim, yüzünü gösterin dedim. Ulaşılmıyor, arıza var dendi. Arıza varsa kendilerini getirin, dedim. Getirmediler. Takasta mı gönderildiler bilmiyorum. Yakınen görmedik. Görmediğimize göre şüpheleniyoruz. Adalet inşallah yerini bulur.” diyor.
     
    IŞİD’le ilgili tek dava özelliğini taşıyan yargı sürecinin 4’üncü duruşması geride kaldı. Niğde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Onur Yerdelen, 7 Ekim 2015’teki duruşmada kararın bugün açıklanacağını duyurdu. Öldürülen kamyon şoförünün avukatı Ali Çil, davanın olması gerektiği gibi yürümediğini belirtiyor. Takas iddiasını doğrulayan şüpheler olduğuna işaret edip “Karşımda devlet var. Devlet şurada diyor, sanıkların Sincan Cezaevi’nde olduğu bir karine…” tespitinde bulunuyor. İddiaları ispat etmenin zor olduğuna dikkat çekerken şu bilgileri veriyor:
     
    “Yargıtay’da 5 sene geçerse sanıkların tahliyesi gerekecek. Biz de acele edin dedik, ama yargılama yapmadan da bitiremezsin ki. Adamları getirin diyoruz, getirmiyorlar. Sadece bir şüphe var. Biz daha bir şey görmedik. Duruşmaya hiç gelmediler. Yüzleri gözükmüyor, kafalarını öne eğiyorlar.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.