|   | 
  • ÖĞRETİM ÜYELERİ, ÜNİVERSİTE İÇİ VE ÇIKIŞ YOLUNDA TRAFİK GÜVENLİĞİ İSTİ


    ÖĞRETİM ÜYELERİ, ÜNİVERSİTE İÇİ VE ÇIKIŞ YOLUNDA TRAFİK GÜVENLİĞİ İSTİ
    Kayseri Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri, geçen hafta Prof. Dr. Zeki Duman?ın trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, üniversite kampüsü ve üniversite çıkışlarında trafik güvenliği istedi.

     Erciyes Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, üniversite kampüsünde meydana gelen kazaların acısı dinmeden yeni bir kaza ile meslektaşlarını kaybettiklerini belirtti. Öztürk, ?Kampüs içinde yürürken elim kazada kaybettiğimiz tıp fakültesi öğrencimizin, Talas Caddesi'nde yaya olarak yürüyüp karşıya geçerken kaybettiğimiz gencecik mühendislik öğrencimizin acısı henüz dinmemişken, değerli hocamızı kaybettik. Eğer mevcut durum ve önlemler alınmazsa üzülmeye de devam edeceğiz gibi gözüküyor. İyi niyetlerinden ve kalitelerinden hiç şüphemiz olmayan üniversite idaresinin de bu yaşanan olayların engellenmesi adına çözümler üretmesini bekliyoruz.? dedi. 

    Prof. Öztürk, öğretim üyesi arkadaşlarıyla da paylaştığı bazı bilgilerde, üniversite içindeki ve hemen dışındaki yolların durumunun kampus içi ve dışı hayata hiç uygun olmadığını dile getirerek, ?Kampüsü çıkar çıkmaz hangi tehlike ile karşılaşacağımız, bizleri hangi tehlike bekliyor belli değil. Talas caddesi üzerinde üniversitemizden 5-6 çıkış var. Maalesef bunların hiçbirisi kontrollü değil. Çıkışta hemen trafik ışığı ve arkasından Kayseri?nin en yoğun trafiğinin işlediği Talas Caddesi. Bu çıkışların hiçi birisi bize göre ana yol kavşağına ve ana yola çıkışa uygun değil. Hepsi seksenli yıllarda ve üniversitemiz ve Talas Caddesi bu kadar kalabalık değilken yapılmış küçük ve uygunsuz kavşaklardır. Çıkış ve kavşaklar artan kampus nüfusunu ve araba trafiğini kaldıramıyor.? diye konuştu. 

    Öztürk, yaşanan sorunların çözümü ve başka insan hayatlarının kaybedilmemesi için Büyükşehir Belediyesi, valilik, emniyet, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Öztürk, şunları söyledi: ?Amacımız, kimseyi eleştirmek olmayıp, konunun önemine binaen ve daha fazla can kaybının önüne geçilmesi için ilgililere dilimiz döndüğünce destek olmaktır. Kampüs güvenliğinin, kampus çıkışlarının düzenlenmesi için önerilerimizi sizlere sunmaktır. İstenirse dernek olarak bizler de idareye yardım edebiliriz. Komisyonlar kurulursa görev alabiliriz. Yaşananlarla ilgili paylaştığımız bilgilere öğretim üyelerimizin de destek vermesi, sorunların çözümü noktasında önlem alınması gerektiği düşüncesinin ortaya çıktığını gösteriyor.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.