|   | 
  • ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti


    ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti
    Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu?nun Ağustos ayı toplantısı Kayseri Valisi Orhan Düzgün?ün başkanlığında yapıldı.


    Toplantıda Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin bulunduğu TR72 bölgesine 36 milyon liralık yatırımın gerçekleştirilmesinin beklendiği açıklandı. 
    Kayseri Valiliği?nde gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz katıldı.

    Toplantıda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Oran Kalkınma Ajansının Ağustos ayı yönetim kuruluna bu ay Kayseri olarak ev sahipliği yapıyoruz. Kalkınma ajansları mevzuatı uyarınca her yıl bir ilin valisi başkanlığında yönetim kurulu oluşturuluyor. Geçtiğimiz yıl Yozgat Valimiz kalkınma ajansı dönem başkanlığını yaptı. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Ağustos 2015 tarihinden itibaren de Ağustos 2016?ya kadar Kayseri Valiliği olarak dönem başkanlığını biz üstleniyoruz" dedi.

    Vali Düzgün, "Orta Anadolu Kalkınma Ajansı gerek planlama ve gerek koordinasyon faaliyetleri gerek analiz ve fizibilite çalışmaları, sağlanan maddi desteklerle bölgemizin kalkınma sürecine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. 2016 yılı çalışma programları ve bütçe çalışmaları da başlatılmış olup, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan çalışmalar ve destek sağlanacak alanlarla, çalışma programının onaylanması ile kesinlik kazanacaktır. Geçtiğimiz ay içinde 2015 yılı yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir rekabet, kültür ve turizm mali destek programları için destek alacak olanlarla sözleşmeler imzalanıp proje çalışmaları başlatılmıştır. 2014 yılında aldığımız kararlar 2015 yılı içerisinde kültür, turizm ve yenilenebilir enerji sektöründekilere destek verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu programlar kapsamında 17 milyon lira ajans desteği olmak üzere bölgemize 36 milyon liralık yatırımın gerçekleşmesi beklenmektedir" diye konuştu.

    Vali Düzgün açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
    "Devam eden projelere yönelik olarak izleme ve fiziksel kontrol faaliyetleri ile raporlama ve ödeme süreçleri gerçekleştirilmiş, eğitim süreçleri yürütülmüş ve ajans personelimiz tarafından izleme ziyaretleri devam etmiştir.

    Son toplantıda alınan karar gereğince turizm, arge, yenilikçilik ve kümelenme sosyal altyapı, enerji ve çevre olmak üzere 4 farklı alanda sektörel çalışma grubu oluşturuldu. Sürecin etkin yönetimi ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi amacıyla bölgemizdeki üniversiteler, meslek odaları ve diğer kurumların temsilcileri ile oluşan toplantı yapıldı. Bu süreçte ajans TR72 bölgesi turizm raporu, Kayseri, Sivas ve Yozgat illeri sosyal durum analizleri ile birlikte 6 farklı rapor tüm paydaşlarımızın istifadesine sunulmuştur.

    Bugünkü gündemimizde 2015 yılı içinde sağlanan mali destek programları, doğrudan faaliyet destek programları ve 2016 yılı çalışma programı ve bütçe ele alınacak."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.