|   | 
  • ÖRNEK KAYSERİ


    ÖRNEK KAYSERİ
    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgeye yeni teşvik paketlerinin olumlu yansıyacağını ifade ederek, "Bölgeye teşvikler konusunda hep destek olduk" dedi.

     Milliyet Gazetesi'nin Batman'da düzenlediği ?Batman'ın Türk Ekonomisindeki Yeri ve Önemi? konulu panele Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, işadamı Nihat Özdemir ile gazeteciler katıldı. Bakan Şimşek, bölgeye yatırım zamanı geldiğini belirterek, başladığı konuşması sırasında elektrik kesintisi olunca, "Enerji sorununu da çözeceğiz" dedi.

         Bakan Şimşek, 80-90?lı yıllarda da bu bölgelere teşvikler verildiğini belirterek, "Bu teşvikler çok başarılı olamamış, çünkü alt yapısıyla, beşeri sermayesi ile birlikte teşvikler sunulamamış, ilk defa farklı bir noktadayız. Cumhuriyet tarihinin en cömert teşviklerini uygulamaya koyduk ve Batman?ın da içinde olduğu bu bölge hiç kimsenin hayal edemeyeceği destekler aldı. Onun için bu teşviklerde bu genç nüfusla bu alt yapıyla birde huzuru artmasıyla ben inanıyorum ki Batman bu bölgede kendisinden kat kat büyük olan illeri geride bırakacaktır" diye konuştu.

    ?BU YÖRE İÇİN BEN BİR ÖRNEĞİM?
    LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de, aslen Diyarbakırlı olduğunu, bölgenin en önemli gücünün genç nüfus olduğunu söyledi. Özdemir, "Memleketimizin kıymetini bilelim. Memleketimizin yazı da kışı da var. Allah bize önemli bir coğrafya nasip etmiş. Bu bölgenin önemli gücü de genç nüfusun oluşudur. Diyarbakır'da doğdum. Batı'da para kazandım. Siirt-Kurtalan Çimento'dan hisse aldık. O çimento tesisi sayesinde 10 çimento fabrikamız oldu. Bu yöre için ben bir örneğim. Bakan'ın Gercüş'ün bir köyünde doğup daha önce Hazine'den Sorumlu Bakan, şimdi de Maliye Bakanlığı'nı yürütmesi gurur vericidir. Maalesef burada yatırımcı gücümüz yok. Neden buralar Gaziantep ve Kayseri olmasın. Artık hidroelektrik santrallerimiz var? şeklinde konuştu.

    ?SPOR VE YATIRIM BARIŞI GETİRİR?
    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise, "Ülkeye barışık olmak istiyorsak, spor ve yatırımı getirmeliyiz. Dışarıdaki Batmanlılara sesleniyorum; mutlaka bu iki alana eğilin. Zor süreçte de yatırımcıya düşen görevler vardır. Sevinci beklemeden de buralara gelmek lazım ki, kötü düşünenler ortadan kalksın. Burada küçük bir yatırım yapacağız. Nihat Özdemir ile birlikte Batman'a bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.