|   | 
  • Özhaseki ile Çelik karşı karşıya geldi!


    Özhaseki ile Çelik karşı karşıya geldi!
    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri mitinginde dikkat çeken bir vaadi gündeme taşıdı. Verilen bu vaat Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik'i karşı karşıya getirdi.

     
    Kayseri Olay Gazetesi'nden Cafer Zengin'in haberine göre yeni metro projesi Mehmet Özhaseki ile Mustafa Çelik'i ayırdı.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri mitinginde dikkat çeken bir vaatte bulunmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in kendisinden önemli bir ricada bulunduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Mustafa bey bizden rica etti, demir yolu hattı şehrin yer altından geçsin diye. İnşallah metro hattı yeraltına taşınacak" diye konuştu.

    Davutoğlu'nun bu yöndeki vaadi ise akıllarda soru işareti bıraktı. Çünkü raylı sistemin ilk gündeme geldiği ve çalışmalarının başladığı günlerde dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, metro konusunda hep karşı çıkmış ve Kayseri'ye şu anki durumda metro yapılamayacağını öne sürmüştü. Eleştirilere karşı Özhaseki, basına yaptığı açıklamalarda,

    "10 bin ile 25 bin arasında raylı sistem uygun görülüyor. 25-60 bin arasında da metroya müsade ediliyor. Yaptığımız çalışmalarda 2050 yılında ancak metro için gerekli yolcu sayısına ulaşabileceğimizi gördük. Bu nedenle metro yapılması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

    İşte Özhaseki'nin bu açıklamalarının ardıdan Davutoğlu'nun yaptığı açıklama yeni bir tartışmayı da alevlendirdi. Davutoğlu'na, Metro konusnda Çelik'in ricada bulunması kulislerde, "Çelik ile Özhaseki arasında Metro ayrılığı. Çelik, Özhaseki'nin mümkün değil dediği projenin peşine düştü" şeklinde ki yorumları da beraberinde getirdi.




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.