|   | 
  • Pazardaki ışık oyununu zabıta bozdu


    Pazardaki ışık oyununu zabıta bozdu
    İnegöl Belediyesi, semt pazarlarında satışa sunulan ürünlerin renk, tazelik, canlılık ve olgunluk durumlarını farklı gösteren renkli ışık kullanılmasını yasakladı. Pazarlarda artık 'gün ışığı' renginde aydınlatma lambası kullanıyor.

    İnegöl'de şikâyet konusu olan pazarlarda aldatıcı ışık kullanılması yasaklandı. Geçen hafta alınan kararın ardından pazarlarda artık gün ışığı renginde aydınlatma lambaları kullanmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, "Bu renkli lambalarla ilgili zaman zaman şikâyetler alıyorduk. Bunları bizlerin oda olarak kaldırılması mümkün değildi, ancak Belediye kanalıyla alınacak olan kararla kaldırılması mümkündü. Alınan kararla renkli lamba olan sarı, kırmızı, mavi ve mor gibi ışıklı lambalar kaldırıldı. Artık tek tip lambalara döndük, şimdi gün ışığı ve beyaz ışık olarak kullanıyoruz. Daha önce kullandığımız renkli lambalar ürünleri farklı farklı gösteriyordu. Bunla alâkalı vatandaşlardan ve belediyeden çok sayıda şikayet alıyorduk. En fazla muzda oluyordu. Yeşil muzun üzerine sarı lambayı yakıyor, vatandaş sarı muz aldım diye eve gittiğinde yeşil muz olduğunu görüyordu. Bunlar hoş değil. Şimdi tek tip lamba olduğu için vatandaşlarımız tedirginlikten kurtuldu. İnegöl'de bundan dolayı çok sayıda manav açıldı. Vatandaşlar manavlara yöneldi. Artık pazarlara ilgi eskisi gibi olacak. Aslında bu karar daha önce alınmıştı, lâkin pandemi sebebiyle uygulamaya girememişti" diye konuştu.



    Etiketler pazar bursa inegöl semt

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.