|   | 
  • PKK-YPG operasyonunda 4 tutuklama


    PKK-YPG operasyonunda 4 tutuklama
    KAYSERİ´de terör örgütü PKK/KCK-YPG/PYD´ye yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında 2018 genel seçimlerinde HDP´den Kayseri milletvekili adayı olan 2 kişinin olduğu 4 kişi mahkemece tutuklandı.

    İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından, terör örgütü PKK/KCK-YPG/PYD´nin eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi çalışmaları kapsamında şafak operasyonu düzenlendi. Örgüt mensupları ve yakınlarıyla irtibat sağladıkları, bu kişilere yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen, HDP Kayseri İl Başkanlığında yönetici ve parti meclis üyesi görevlerinde aktif olarak bulunan 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyonda  2018 genel seçimlerinde HDP´nin Kayseri milletvekili adayı olan Zenun O. ve Niyazi Y. ile HDP parti yönetim kurulu üyesi Aziz Ö. ve İzzet A, yakalandı.  Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
     
     
     
    Şüphelilerden  Zenun O, Niyazi Y. ve Aziz Ö´nün daha önce de terör örgütü propagandası yapmak suçundan gözaltına alınıp, haklarında adli işlem yapıldığı öğrenildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.