|   | 
  • Putin’den, gizli Türkiye operasyonu


    Putin’den, gizli Türkiye operasyonu
    Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) yakınlığıyla bilinen ‘Your news wire’ adlı haber ve istihbarat sitesinde yer alan habere göre FSB, Türkiye ve ABD topraklarında gizli askeri operasyonlar yapmak için Rus Meclisi üyelerine bir öneri raporu sundu.

    Putin’in direktifiyle hazırlanan ve akılalmaz iftiraları gerekçe gösteren rapora göre ‘gizli ordu’ diye tanınan Rus özel operasyonlar birliği ‘Spetsnaz’ komandolarına Türkiye topraklarında gizli operasyon yapılması için kanuni yetki verilmesi isteniyor.
     
    İzin çıkması halinde daha önce de Ukrayna gibi ülkelerde görev alan gizli ordu üyeleri Türkiye’de kaos oluşturacak eylemler planlayacak. Raporda Putin’in Türkiye’nin hava sahasına giren Rus uçağını düşürmesinden sonra takındığı tavırlar bahane ediliyor.
     
    Spetsnaz birlikleri dünyada kanlı sabotaj, stratejik merkez ve askeri karargahlara saldırı, terör örgütlerini destekleme gibi faaliyetleriyle biliniyorlar. Rusya askeri istihbarat birimine bağlı çalışan Spetsnaz daha önce Afganistan, Pakistan ve Beyrut’ta çok sayıda sivilin hayatına mal olan operasyonlarla adını duyurmuştu.
     
    Kaynak: thelira.com




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.