|   | 
  • Raketlerin üzerindeki izinsiz afişler tepki topladı


    Raketlerin üzerindeki izinsiz afişler tepki topladı
    Son dönemlerde özellikle Sivas Caddesi civarındaki raketlerin üzerine tevhit nedir, tağut nedir, bidat nedir gibi yazılar asılmaya başlandı.

     
    Son dönemlerde özellikle Sivas Caddesi civarındaki raketlerin üzerine tevhit nedir, tağut nedir, bidat nedir gibi yazılar asılmaya başlandı.

    Reklamdaki insanların kafalarına yapıştırılan bu yazılar firmalar ve vatandaşlar tarafından tepki çekti. Sivas Caddesi üzerinde hemen hemen her rakette bu yazıları görmek mümkün. Konuyla ilgili yetkililer inceleme başlattı. Anayasanın 42. maddesinde şu ifadeler yer alıyor :

    ''Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarına kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş, ilan ve yazı asan kişiye, yüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilanlar, tek fiil sayılır. Bu afiş ve yazıların kaldırılmasına ilişkin masraflar da ilgili kişilerden tahsil edilir.''




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.