|   | 
  • RAMAZAN?DA TRAFİK KABUS OLMASIN


    RAMAZAN?DA TRAFİK KABUS OLMASIN
    Yaz aylarında artan hava sıcaklığı, gurbetçi vatandaşların izinlerini geçirmek üzere ülkeye gelmeleri ve beraberinde Ramazan ayının başlaması ile birlikte sürücülerde dikkat eksikliği yaşandığını belirten yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

     Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yaz aylarına gelinmesi ile artan hava sıcaklığı, gurbetçi vatandaşların izinlerini geçirmek üzere gelmeleri ve beraberinde Ramazan ayının başlaması ile birlikte sürücülerde dikkat eksiklikleri, diğer sürücülere ve özellikle yoğun saatlerdeki trafik sıkışıklıklarına karşı yeterince sabırlı olamama, bu sebeple temel trafik kurallarına uymama ve uymayanlar veya uyamayanlara karşı sabırlı olamama gibi sebeplerle trafik kazaları ile trafik kaynaklı diğer olumsuzlukların artabileceğini belirtildi. 2012 yılında kentte günde ortalama 8 trafik kazasında 12 kişi yaralanırken, aynı yıl Ramazan ayı boyunca günde ortalama 12 kazada 19 kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, ?Aynı süreçte yıl boyu trafik kazalarında olay yerinde vefat eden sayısı 13 iken, Ramazan ayında 4 kişi vefat etmiştir. Özetle Ramazan ayında trafik çarpışmaları yüzde 50 oranında, yaralanmalar yüzde 58 oranında artıyor'' denildi.
    Ramazan ayı ile birlikte trafikte bulunan sürücü ve yayalar açısından faydalı olabilecek uyarı ve bilgiler de şöyle sıralandı:
    ''Yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle aşırı sıcak ortamlarda ve uzun süreli oruçlu kalınacağı göz önüne alındığında, uzun süre aç kalmanın tansiyonu olumsuz etkileyebileceği, kan şekerinin düşebileceği, denge problemleri yaşanabileceği ve mide problemlerinin artabileceği, özellikle sıcağa maruz kalmanın ilk saatlerinde hipertansiyon gelişip ve sıcak senkobu (bayılma) oluşabileceği bilinmelidir. Bu etkenler dikkate alınarak sürücü ve yayalarımızın;
    - Dikkatlerinde dağılma olabileceği,
    - Aniden heyecanlanma ve öfke halleri yaşayabilecekleri,
    - Reflekslerinde yavaşlamalar olabileceği,
    - Dış ortamdan daha sıcak olan açık alanlara park edilmiş araçlarda terlemeyle birlikte sıvı kaybının daha çok olabileceği,
    - Yayaların, bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının denge sorunları yaşayabilecekleri,
    - İftara yakın saatlerde insanların daha aceleci, sinirli, dikkatsiz ve karamsar olabilecekleri,
    - İftar sonrası trafiğe çıkacak olanların uyku ile ilgili şikayetler yaşayabilecekleri değerlendirilmektedir.
    Bu şartlar altında sürücü ve yayalarımızın;
    - Özellikle zaman ayarlamalarını trafiğin iftar saatlerinde yoğunlaşacağını da göz önünde bulundurarak yapmaları,
    - Seyahatlerini son anlara bırakmamaları,
    - Seyahatleri esnasında trafik kurallarına harfiyen uymaları,
    - Toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri,
    - Şehirler arası yolculuk yapanlar için her iki saatte bir 15 dakika mola vermeleri,
    - Sürat körlüğü konusunda duyarlı olmaları,
    - Bozuk satıh ve yol yapımı alanlarda daha dikkatli seyretmeleri,
    - Kendi güvenliklerinin aslında karşıdakinin de güvenliğini içerdiğini unutmamaları gerekmektedir.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.