|   | 
  • Rus uçağı Türkiye semalarında uçuş yapacak


    Rus uçağı Türkiye semalarında uçuş yapacak
    Rusya Ulusal Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, bir Rus uçağının Türkiye hava sahasında gözlem uçuşu yapacağını açıkladı.

    Rus basınına konuşan Rıjkov, 'Açık Hava Sahası Anlaşması' çerçevesinde, Rus An-30B uçağının 1 - 5 Şubat tarihleri arasında Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapacağını belirtti.

     

    Rusya, 2016 yılında ilk gözlem uçuşuna Türkiye ile başlayacak. Eskişehir'den kalkacak olan uçak, daha önce tarafların mutabık kaldığı rotada uçuşunu gerçekleştirecek. Uçakta bulunan Türk yetkililer ise uçuş düzenini ve kullanılan aletleri denetleyecek. Uçuş mesafesinin 1900 kilometre olacağı kaydedildi. 

     

    1992 yılında imzalanan 'Açık Hava Sahası Anlaşması' 34 ülkenin birbirlerinin hava sahasında gözlem uçuşları yapmasına olanak sağlıyor. Rusya bu uygulamaya 26 Mayıs 2001’de dahil oldu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.