|   | 
  • Rusya'dan doğalgaz kısıtlaması!


    Rusya'dan doğalgaz kısıtlaması!
    Rusya Ekonomi Bakanı, Türk akımı doğalgaz projesinde kısıtlamaların olacağını ifade etti.

    Rusya Ekonomi Bakanı, Türkiye ile yapılacak serbest bölge hazırlıklarını durdurmak zorunda olduklarını belirterek, "Türk akımı doğalgaz projesinde bazı ksıtlamalar olabilir. Türkiye ile Rusya arasındaki karşılıklı uçuşlara sınırlama getirebiliriz" dedi.

     

    Öte yandan Rusya Krasnodar'da tarım fuarına katılan Türk işadamlarının gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki işadamlarından 5'inin Çorum'dan gittiği bildirildi. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Gözaltındaki işadamlarından Halil Erkan ile yaklaşık 1 saat önce telefonda görüştüm. Adliye’de olduğunu söyledi. Sochi’de bir toplama kampına götürüleceklermiş. Konuyla ilgili Türkiye tarafından da resmi girişimler başlatıldı. Bizler de takip ediyoruz. Umarım sonuç alınıp bir an önce Türkiye’ye dönerler.” dedi.

     

    İşadamlarının gözaltına alınma gerekçeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başaranhıncal, şunları söyledi: “Gözaltına alınma gerekçesi olarak turistik vize ile ticari giriş yapmalarını göstermişler. Tüm fuarlara zaten bu vizeyle gidiliyor. Vizeyi de fuarı organize eden firma alıyor. Katılımcı ile ilgili bir şey değil. Cezai müeyyidesi olduğunu da düşünmüyorum.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.