|   | 
  • Sağlık için huzur çınarı var


    Sağlık için huzur çınarı var
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri bünyesinde hizmet veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, "Huzur Çınarı Sağlık Günleri" projesi kapsamında bir dizi seminer gerçekleştirdi. "Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Aile" temalı seminerlerle kadınlara farklı hastalıklarla ilgili bilgiler verildi.


    Huzur Çınarı sağlık Günleri?nde ilk olarak ?19 Ekim Osteoporoz (Kemik Erimesi) Günü nedeniyle bir seminer gerçekleştirildi. Dr. Özgün Erçeltik tarafından verilen seminerde Osteoporoz?un kadın yaşamındaki etkisine değinilerek, kemik erimesinin kadınlarda çok görülmesine karşın, hastalığın erken tanısında önleme amaçlı yapılabilecek hususlar anlatıldı.


    Huzur Çınarı ayrıca, sekiz kadından birinde görülen Meme Kanserinin risk faktörünü azaltabilmek adına da önemli bir çalışma yaptı. ?20 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Günü? nedeniyle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliği ile İldem Sağlıklı Yaşam Merkezinde 35 Kadına ücretsiz mamografi yapıldı. Kadınların muayeneden geçirilmesinin ardından Prof. Dr. Can Küçük tarafından ?Meme Kanseri ve Kadın? konulu seminer verildi.

    Huzur Çınarı tarafından ?21 Ekim Menopoz Günü? nedeniyle de bir seminer gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Taş, menopoz sonrası yaşamla ilgili bilgiler verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.