|   | 
  • Samsunlu şehit memleketine uğurlandı


    Samsunlu şehit memleketine uğurlandı
    Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda şehit düşen Samsunlu Uzman Çavuş Aygün Çakar, Merzifon Havalimanı'ndan memleketine gönderildi.

    Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik, Avaşin-Basyan bölgesinde yürütülen Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda, EYP'nin infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Aygün Çakar'ın naaşı Amasya'nın Merzifon Havalimanı'na getirildi.
    Askeri törenle karşılanan Şehit Uzman Çavuş Aygün Çakar’ın Türk Bayrağına sarılı tabutu, okunan duaların ardından memeleketi Samsun’un Vezirköprü ilçesi Darıçayalanı Mahallesi’ne uğurlandı.
    Törene Şehit Çakar'ın halası Beyhan Şahin, kuzenleri, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkake, Samsun-Amasya il ve ilçe protokolü katıldı.

    Bakanlar’dan şehit asker için başsağlığı mesajları

     

    Milli Savunma Bakanı ve bazı bakanlar Pençe-Şimşek hareket bölgesinde EYP’nin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Aygün Çakar için taziye mesajı yayımladı.
    Akar'ın Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verildi.
    Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek Harekatı’nda şehit düşen kahraman askerimiz Aygün Çakar’a Cenab-ı Allah'tan rahmet; acılı ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Pençe-Şimşek Harekatında PKKlı katil sürüleriyle mücadele ederken şehit olan Mehmetçiğimiz Aygün Çakar’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanın cennet olsun şehidim. Kanın yerde kalmayacak” ifadelerine yer verdi.
    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Mehmetçiğimizin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Şimşek Harekatı’nda şehit olan kahraman askerimiz İstihkam Uzman Çavuş Aygün Çakar’a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” mesajını paylaştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.