|   | 
  • Sanayi ve ticaret şehri Kayseri kabuğunu kırdı


    Sanayi ve ticaret şehri Kayseri kabuğunu kırdı
    Yıllardır Türkiye'nin en önemli sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Kayseri, son yıllarda farklı alanlarda yapılan yatırımlarla artık eğitim, turizm, ve spor şehri olarak da anılıyor.

     

    İkisi devlet ikisi vakıf olmak üzere 4 üniversiteyle Anadolu'nun en fazla üniversitesine sahip illerinden olan Kayseri, aynı zamanda tamamen İngilizce eğitimi veren, ülke genelinde sadece 44 tane olan ve aralarında Hardvard Üniversitesinin de yer aldığı en seçkin 3 bin üniversitenin direk kabul ettiği uluslararası diploma veren eğitim kurumlarıyla da ön plana çıkıyor.


    Üniversiteler şehri haline gelen Kayseri'de yaklaşık 40 bin öğrenci eğitim için geliyor. Ayrıca üniversitelerin akademik alanda göstermiş oldukları başarılarda şehrin adının ulusal ve uluslararası alanda daha fazla ön plana çıkmasını sağlıyor.

    Birçok büyük şehrin Süper Lig'de takımı olmamasına rağmen Süper Lig'de ve PTT 1. Lig'de iki takımla temsil edilen Kayseri, sadece futbol alanında değil basketbol takımlarıyla da adından söz ettiriyor. 

    Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden AGÜ Spor, ligde ve Avrupa'da elde ettiği başarılarla Kayseri'nin adının uluslararası arenada duyulmasını sağlıyor. Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mondi Melikşah Üniversitesi'de Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkma mücadelesi veriyor. 

    Ayrıca şehre yapılan stadyum, spor salonları, olimpik havuzlarla da ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan Kayseri, sporun merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Master Planı ile de turizmde atağa kalkan Kayseri, Erciyes Kayak Merkeziyle birlikte dünyaya açılıyor. Yılda ortalama 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Erciyes, Türkiye'nin en önemli turizm ve kış sporları merkezi haline gelirken Kayseri'nin de turizmdeki lokomotifi oldu.

    Bu özellikleriyle Kayseri yıllardır ön plana çıkan sanayi ve ticaret kenti olma özelliğini çeşitlendirerek ulusal ve uluslararası alanda adından çok daha fazla söz ettiren bir kent haline geldi.


    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.