|   | 
  • Savaş Yüzünden Satışlar Azaldı


    Savaş Yüzünden Satışlar Azaldı
    İsrail’in Filistin topraklarına karşı saldırısı gümüş piyasasında satışların azalmasına neden olurken, vatandaşlar imitasyon ürünlere karşı uyarıldı.

    Tüm dünyanın gözünün olduğu Gazze’deki savaşın etkileri ekonomide de görülüyor. Dolar, Euro ve altından sonra vatandaşların tercih ettiği gümüş piyasasında düşüş yaşanıyor. Gümüşçü esnafı savaşın etkisini gördüklerini belirterek, vatandaşların gümüş alışverişinde azalma olduğunu ifade etti. Gümüş satıcıları, geçmiş yıllarda bin liraya satılan gümüş setlerinin 4 ila 10 bin lira arasında satıldığını söyledi.
     
     
    “Bu etkiyi biz de etiketlerimize yansıtmak zorundayız”
     
    Eskişehir’de gümüş alım satım işi yapan Meryem Turgut, savaşın etkisinden kaynaklı olarak gümüş ürünlerinde fiyat artışı olduğuna vurgu yaptı. Vatandaşların gümüşe olan taleplerinin azaldığını dile getiren Turgut, “İsrail - Filistin savaşının etkileri bize de yansıdı. Ürünleri alıyoruz, vatandaşa satarken meblağ yüksek geliyor. Yerli halkımıza fazla satış yapamıyoruz. Yurt dışından gelenler biraz bizi mutlu ediyor ama kısa süreli. Onlar gidince biz eski halimize dönüyoruz. Ekonomik bakımdan zorlanıyoruz. Döviz kurunun yükselmesinin de etkisi oluyor. Bu etkiyi biz de etiketlerimize yansıtmak zorundayız. Biz de zorluk çekiyoruz. Düğün yapacaklar düğün seti almak istiyor. Eskiden gümüş düğün seti bin lira civarında satılırken şu anda fiyatı 4 bin liradan 10 bin liraya çıkıyor. Alyans gibi tüm takılarımızda aşırı pahalılık var. Bunlar İsrail - Filistin savaşının etkisi” dedi.
     
    “İmitasyon üründe tamirat, tadilat olmuyor”
     
    Vatandaşların gümüş yerine imitasyona yöneldiğini, ancak bu durumun yanlış olduğuna dikkat çeken Meryem Turgut, şöyle devam etti:
    “Haliyle vatandaşın talebi azalıyor. İnsanlar imitasyona dönmeye başlıyor. İmitasyon çelik olarak gümüşe alternatif olarak çıktı. Bunlar yarı fiyatına oluyor. Kararmıyor, bakımı olmuyor, ama bir defalık alınıyor sonra da atılıyor. Tamiratı tadilatı olmuyor. Gümüşü, altını alıyorsunuz en azından ömür boyu kullanıyorsunuz. Tamiratı, bakımı, parlatması her şeyi oluyor. Ama imitasyonun böyle bir şeyi yok.” dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.