|   | 
  • Seçim Bitti, Şimdi Gözler Projelerde


    Seçim Bitti, Şimdi Gözler Projelerde
    Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve Talas adayları toplam 316 proje açıkladı

    31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlandı ve belediyeleri yönetecek başkanlar belli oldu. Şimdi gözler, önümüzdeki günlerde mazbatalarını alarak göreve başlayacak olan belediye başkanlarının, seçim döneminde vaat ettikleri projelere çevrildi.

    Kayseri metropolünde yer alan Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi ve Talas Belediyesinde göreve gelen başkanlar, seçim döneminde toplam 316 projeyi hayata geçirme vaadinde bulundu.

    BÜYÜKŞEHİR’DE ‘150. YILDA 150 PROJE’

    15 yıl Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra bu seçimlerde partisi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Memduh Büyükkılıç, seçim döneminde 150 projeyi hayata geçirme sözü verdi.

    Kayseri’de ilk belediye kuruluş tarihi olan 1869’dan günümüze geçen 150 yıl ölçü alınarak belirlenen 150 projeyi açıklayan Başkan Büyükkılıç, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunları hayata geçirmeye çalışacak.

    12 başlık altında belirlenen 150 proje içerisinde yeni raylı sistem hatları, millet bahçesi, Kapadokya Expresi, Sur içi kentsel düzenleme projesi gibi büyük projelerin yanısıra kültür sanat merkezleri, kütüphaneler, müzeler, spor tesisleri vs. gibi irili ufaklı birçok proje yer alıyor.

    TALAS’TA ‘100 AĞARTAN PROJELER’

    Uzun yıllar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik yaptıktan sonra Talas Belediyesi’nden aday olan Mustafa Yalçın da seçim döneminde 100 projeyi hayata geçirme sözü verdi.

    ‘100 Ağartan Projeler’ başlığı ile açıklanan projelerde Havacılık Müzesi’nden okul yapımına, Ali Dağı Teleferik turundan millet bahçesine kadar 100 proje yer alıyor. Projeler arasında ayrıca kitap kafeler, yaşam merkezleri, pazarlar, yatılı Kur’an kursu ve 30 dükkanlık sanayi sitesi yapımı da bulunuyor.

    KOCASİNAN’DA ‘YAŞAMAK İÇİN YAŞATMAK’

    Kocasinan’da ikinci kez seçilerek 5 yıl daha başkanlık yapma hakkını elde eden Ahmet Çolakbayrakdar da projelerini ‘Yaşatmak İçin Yaşatmak’ başlığı altında kamuoyu ile paylaştı.

    8 ana başlık altında toplam 52 projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeye çalışacak olan Ahmet Çolakbayrakdar, Hıdırellez Gök Gözlemevi, Kent Balkon, Müslüman Türk Alimler Müzesi gibi projelerin yanısıra kentsel dönüşümler, sosyal kültürel tesisler, spor sahaları, park-bahçe ve yeşil alan yapımı gibi birçok projeyi Kocasinanlıların hizmetine sunma gayretinde olacak.

    MELİKGAZİ’DE SADECE 14 PROJE

    Bir dönem Talas Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Kayseri’nin en büyük ilçesi olan Melikgazi’den başkan seçilen Mustafa Palancıoğlu ise seçim döneminde sadece 14 proje açıkladı.

    Kamp Merkezi, Kapalı Pazar Yeri, Havacılık Lisesi, Umut E-Ticaret ve El Ürünleri Sanat Merkezi, Selçuklu Anıtı, Pati Oyun Parkı, Akıl Küpü Çalışma İstasyonu, Görsel Sanatlar Atölyesi, Teknoloji Lisesi, Teknoloji Atölyesi, Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi, Spor Eğitim ve Gelişim Merkezi, Kubbe Gösteri ve Etkinlik Merkezi yapacağını açıklayan Palancıoğlu, bunları 5 yıl içerisinde hayata geçirmeye çalışacak.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.