|   | 
  • Şehir Hastanesi’nde ‘Nöbetçi Eczane’ Çilesi


    Şehir Hastanesi’nde ‘Nöbetçi Eczane’ Çilesi

    Hizmete girdiği günden bu yana gündemden düşmeyen Şehir Hastanesi, şimdi de ‘Nöbetçi Eczane’ bulunamaması nedeniyle tartışma konusu oldu. Acil servis hizmeti almak üzere hastaneye giden vatandaşlar, doktorun yazdığı ilaçları yeterli nöbetçi eczane olmamasından dolayı alamamaktan dert yanıyor.

    Başta şehre uzaklığı olmak üzere pek çok konuda eleştiri konusu olan Kayseri Şehir Hastanesi civarında yeterli ‘Nöbetçi Eczane’ bırakılmamasını eleştiren vatandaşlar, “Mesai bitiminden sonra Şehir Hastanesi Acil Servisine geldiğimizde, doktorun yazmış olduğu ilaçları alacak bir eczane bulamıyoruz. Burada yeterli sayıda eczane olmadığından daha sık nöbetçi eczane bırakılması gerekir. Gecenin o saatinde bir de şehir merkezinde nöbetçi eczane arıyoruz. Ayrıca arabası olmayanlar için sorun daha da büyük oluyor.Aracı olanlar şehir hastanesine en yakın DSİ ve Belsin civarındaki nöbetçi eczanelere gitmek zorunda kalıyor. Yetkilileri konuya duyarlı olmaya ve çözüm üretmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

    “ÇÖZÜM ARAYIŞINDAYIZ”

    Konuya ilişkin haber merkezimize bir değerlendirme yapan Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, sıkıntının farkında olduklarını ve çözüm yolu aradıklarını belirterek “Şehir Hastanesi’nin karşısında çok az sayıda eczane var ve bunlar nöbet tuttukları günden sonra da eczaneyi açmak zorundalar. Böylece çok uzun süreli bir çalışma ortamı oluşuyor. Bu nedenle ancak ayda bir nöbet yazabiliyoruz.Kısa vadede çözüm üretmek amacıyla en yakın bölgeler olan Belsin ve DSİ civarında nöbetçi eczane bulunduruyoruz. Şehir Hastanesi karşısında dükkan ve eczane sayısının artmasıyla birlikte  bu sorunu gidermiş olacağız” diye konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.