|   | 
  • Şehirlerin Kimliğini Siluetleri Oluşturur


    Şehirlerin Kimliğini Siluetleri Oluşturur
    Talas İlçe Müftüsü Turgut Erhan ve din görevlilerinden oluşan heyet, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı ziyaret ederek cami ve Kur'an kurslarına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

     Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette İlçe Müftüsü Turgut Erhan, camilerin ve Kur'an kurslarının şehirlerin siluetini oluşturduğunu belirterek, "Camiler, adeta şehirlerin tapu senetleri gibiler" dedi. Bunların bakımı, gözetilmesi, temizliği ve inşasının hep belediyeler vasıtasıyla yürütüldüğünü kaydeden Erhan, "Bu nedenle biz 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda size katkılarınızdan dolayı teşekkür etmeye geldik. Hiç şüphesiz geçmiş yıllardaki gibi bu yıl da cami ve Kur'an kurslarımıza katkılarınız sürüyor" diye konuştu.
    Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, "Şehirlerin siluetleri şehirlerin kimliğini oluşturur" diyerek camilerin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldırım, bir yerde 'Kayseri'yi yıksan enkazından Selçuklu çıkar' yazısını okuduğunu anımsatarak, "Gerçekten de öyle. Mabetlerimizin bakımı, ihtiyaçları hepimizin sorumluluğunda. Kurumlarımız ayrı gayrı değiller. Zaten Kayseri'nin gelişmesindeki en büyük avantajı, belki de ana dinamiği kurumların barışık ve birbirlerini tamamlıyor olmasıdır. Şehir hepimizin, hizmet hepimizin, burada bizim de bir katkımız varsa ne mutlu bize" şeklinde konuştu.
    Din görevlilerinin toplumu aydınlattığını anlatan Başkan Yıldırım, sözlerini söyle sürdürdü:
    "Aydınlatılan mekanların da tertibi, düzeni önemli. Camilerin içlerini kullanma usulleriyle ilgili kütüphaneler oluşturma, camilerde rehberlik danışma hizmeti verilmesi son derece önemli. Toplumun da en çok arzuladığı hususlardan biriydi. Toplumun önderleri ilim adamları, din adamları, kanaat önderleridir. Onların yetişmesinde sizlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz."
    Ziyaretin sonunda Başkan Yıldırım, İlçe Müftüsü Turgut Erhan'a belediye olarak hazırladıkları Yaman Dede belgeseli ve Talas nağmeleri gibi kültürel yayınlardan oluşan hediyeler verdi. Müftü Erhan da Başkan Yıldırım'a çiçek takdim etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.