|   | 
  • Sıcak Hava Balıkçılara Yaradı


    Sıcak Hava Balıkçılara Yaradı

    Balıkçıların “Vira Bismillah” diyerek ağlarını denize atmasıyla birlikte balık tezgahları da renklenmeye başladı.
    İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin balık ihtiyacını büyük oranda karşılayan ve sektörün en önemli, en büyük firmalarından olan Murat Balıkçılık İşletme Sahibi Mehmet Akçakaya, denizlerin bu yıl bereketli olduğunu vatandaşların balığa doyacağını söyledi.
    Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve sıcak havanın balıkçıların yüzünü güldürdüğünü ifade eden Akçakaya, “Sıcak hava denizlerdeki balık popülasyonunu artırdı. Sıcak ortamda balık çok daha fazla üreme yapıyor, hızlı büyüyor ve daha çabuk yağlanıyor. Denizlerimiz palamut, istavrit, hamsi bakımından çok zengin. Bu yıl geçen yıllara göre çok daha ucuza balık tüketileceğini ön görüyoruz. Vatandaşlarımızda kilo kilo balık alıp tüketebilecek” diye konuştu.
    Balık fiyatlarının sezonun yeni açılmış olması nedeniyle bir miktar yüksek olduğunu ancak kurban bayramından sonra fiyatlarında makul seviyelere çekileceğini anlatan Akçakaya, yüzde 100 doğal beslenmek isteyenlerin deniz ürünlerinden şaşmaması gerektiğini vurguladı.
    Uzmanların sağlıklı beslenmek için haftada en az iki defa balık tüketilmesi gerektiğini söylediğine dikkati çeken Akçakaya, Türkiye’de de son yıllara balık tüketiminin artmaya başladığını insanların bu konuda giderek bilinçlendiğini söyledi.
    Murat Balıkçılık olarak Karadeniz ve Marmara’da avladıkları balıkları günlük olarak müşterilerine ulaştırdıklarını onay belgeli işletmesi, balık hali, buz üretim tesisi olmak üzere friga-friglerle (soğuk zincir) 18 ilin her türlü balığını temin ettiklerini ve son tüketiciye balığı en taze şekilde ulaştırdıklarını belirtti.
    Hem vatandaşların hem de kurumsal firmaların göstermiş olduğu ilginin işlerini en iyi şekilde yaptıklarının göstergesi olduğunu kaydeden Akçakaya işletme zincirine restoran bölümünü de ekleyerek insanlara farklı bir lezzet sunduklarını söyledi.
    Kayseri’de balık restorantıkonseptine farklı bir boyut kazandırdıklarını ifade eden Akçakaya, “İnsanların aileleriyle gelip güzel ve hoş vakit geçirebilecekleri nezih bir yer oluşturduk. Özel günlerinde bile insanların bizi tercih etmesi bu işi doğru şekilde yaptığımızı gösteriyor. İşinin ehli ustalarımızın sunmuş olduğu farklı balık lezzetleri insanların da büyük beğenisini kazanıyor” şeklinde konuştu.



    Etiketler Balık murat

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.