|   | 
  • Soğuklar geldi, bitki çaylarına rağbet arttı


    Soğuklar geldi, bitki çaylarına rağbet arttı
    Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava, kış aylarında bitki çaylarına olan ilgiyi artırdı.

    Vatandaşlar, özellikle soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yöneliyor. Bu yılın favori bitkileri arasında ise zencefil, zerdeçal ve tarçın öne çıkıyor.
     
    Silifke Caddesi'nde uzun yıllardır aktarlık yapan Mahmut Karadayı, insanların artık bitki çaylarına daha fazla ilgi gösterdiğini belirtiyor. Ülkemizin zengin bitki çeşitliliğiyle bir doğa harikası olduğunu söyleyen Karadayı, şifalı bitkilerin kullanımının arttığını ifade ediyor. Karadayı, "Ülkemiz hakikaten Allah vergisi, yedi iklimin yaşandığı bir ülke. 2 bin 400'e yakın bizde bitki türü var. Bizdeki ilaçta bitki tüketimi payı yüzde 8-9. Ancak Avrupa’da bin 400 civarında bitki çeşidi var. Orada baktığımız zaman ilaç tüketimindeki şifalı bitki payı yüzde 80. Çünkü bir Alman doktor geldi bana dedi ki 'Biz artık tıbbi ilaçları kullanmıyoruz, hep doğal ilaçlar kullanıyoruz.'" diyor.
     
    Karadayı, insanların vücutlarının tıbbi ilaçlara karşı bağışıklık kazandığını ve artık doğal yöntemlere yönelmeye başladıklarını belirtiyor. Antibiyotiklerin etkisini yitirdiğini ifade eden Karadayı, özellikle prostat gibi rahatsızlıkların bitki ilaçlarıyla ameliyatsız tedavi edilebildiğini vurguluyor.
     
    Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine değinen Karadayı, "Bitki çayları bir defa üst solunum yolu hastalıklarına birebir. Mesela kan temizleyen ilaçlar var. Mesela şu zerdeçal hem kanı temizliyor hem de karaciğeri temizliyor hem de bağışıklık sistemini artırıyor. Zencefil üst solunum enfeksiyonlarına daha ziyade akciğere ve mideye iyi geliyor. Bunların bir faydası var, yanında 10 tane daha faydası var." şeklinde konuşuyor.
     
    Sonuç olarak, doğal bitki çaylarının sağlığa birçok faydası olduğunu vurgulayan Karadayı, bu bitkilerin doğru kullanımının insanları hastalıklardan koruyabileceğini ifade ediyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.