|   | 
  • Sömestır Tatilinde Kayakseverlerin Tercihi Erciyes


    Sömestır Tatilinde Kayakseverlerin Tercihi Erciyes
    Kurak geçen mevsim, kış turizmini olumsuz etkilerken, Erciyes Kayak Merkezi'nde yapay kar üretilmesi kayak severleri sömestir tatili için Erciyes'e yönlendirdi.

    Şu anda yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Erciyes'teki otellerin sömestir tatiliyle birlikte yüzde 100 doluluk oranına ulaşması bekleniyor.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, yaptığı açıklamada, kuraklık nedeniyle Türkiye'de bütün kayak merkezlerinde kar sıkıntısı yaşandığını ve bundan dolayı birçok merkezde kayak yapılamadığını söyledi. 

    Erciyes Kayak Merkezi'nde ise makinelerle yapay kar üretilerek pistlerin kayak için uygun hale getirildiğini belirten İkiler, "Kar olmayan kayak merkezlerindeki otellerde rezervasyon iptalleri yaşanıyor. Erciyes'te ise oteller şimdiden yüzde 80 doluluk oranlarına ulaştı. Sömestir tatilinde bu oranın yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz. Çünkü diğer kayak merkezlerinden rezervasyonlarını iptal ettiren tatilciler Erciyes'e yöneliyor. Bu da şehrimiz adına sevindirici bir gelişme. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında yapılan yatırımların meyvesini almış oluyoruz" diye konuştu.

    - Karlama için 235 bin metreküplük gölet yapıldı

    Erciyes'te 2 bin 650 metre yüksekliğe 235 bin metreküp su alan göl yapıldığını ifade eden İkiler, gölden alınan suyun kar makinelerine aktarılarak suni kar üretildiğini vurguladı. 

    Erciyes Dağı'nın 1 milyon 700 bin metrekarelik alanın 147 karlama ünitesiyle donatıldığını belirten İkiler, "Kar makinelerine yaklaşık 8 milyon avro yatırım yapıldı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 5 derece düştüğü andan itibaren kar üretebiliyoruz.  Sezonu açtığımız günden bu yana Erciyes'teki toplam uzunluğu 12 kilometreyi bulan ana pistlerimizin hepsi açık. Yaklaşık 60 metre enindeki pistlerimizde kayakçılara hizmet verdiğimiz gibi sporcular da yarışlarını burada yapıyor. Ankara civarı spor kulüpleri kayak il birinciliği yarışlarını Erciyes'te yaptı" şeklinde konuştu.

    Karlama sistemlerinin tur operatörlerine güven verdiğini ve Erciyes'e turist getirme konusunda daha cesur davranmalarını sağladığını ifade eden İkiler, kış turizmi için rezervasyonların yaz aylarından itibaren başladığını ve tur operatörlerine Erciyes Dağı'nda Aralık ayının ilk ya da ikinci haftasından itibaren sezonun açıldığı bilgisinin verildiğini vurguladı.

    İkiler, kar makinesi avantajının Erciyes Kayak Merkezi'ni ön plana çıkardığını söyledi.

    - Tatilcilerin tercihi Erciyes
    Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği birçok kayak merkezinde kar olmadığını ifade etti. 

    Erciyes'te ise yapay kar makineleri sayesinde pistlerde bir sorun yaşanmadığını ve bu durumun kayak severler tarafından tercih nedeni olduğunu kaydeden Sungur, "Şu anda yüzde 80 doluluk oranına ulaştık. Sömestir tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağımızı düşünüyorum. Birçok kayak merkezinde kar olmaması nedeniyle tatilciler rezervasyonlarını iptal ettirip Erciyes'e yöneliyor. Ayrıca Erciyes'teki fiyatların diğer kayak merkezlerine göre daha uygun olması da tatilcilerin burayı tercih etmesini sağlıyor" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.