|   | 
  • Sora nedir, nasıl çalışır?


    Sora nedir, nasıl çalışır?
    ChapGPT’nin de üreticisi olan OpenAI devrim yaratan yeni yapay zeka ürününü tanıttı.

    Yapay zeka alanında öncü kuruluş OpenAI, gerçek dünyadaki etkileşimleri çözme konusunda önemli bir adım daha attı. Firmanın duyurusuna göre, "Sora" adlı yeni yapay zeka modeli geliştirildi ve bu model, metinden videoya dönüşüm yeteneği ile dikkat çekiyor.
     
    Sora, kullanıcı taleplerine uygun, yüksek görsel kalitede ve bir dakikaya kadar video üretebilen özel bir yetenekle donatılmış durumda. Model, hareketli fiziksel ortamları anlama ve simüle etme becerisi ile ön plana çıkarken, geliştiricilere çoklu karakterleri, belirlenen hareket türlerini ve detaylı konu ile arka plan içeren karmaşık sahneleri başarıyla oluşturabilme imkanı sunuyor.
     
    Sora modeli, olası zararları değerlendirmek üzere seçilmiş bir ekip tarafından kullanılmaya başlanmış durumda. Aynı zamanda, modelin gelişimine katkıda bulunmaları için görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcılarına da erişim sağlanmıştır.
     
    Geliştirilen model, kullanıcı isteklerini doğru bir şekilde anlama ve duyguları ifade eden karakterler yaratma konusunda derin bir dil anlayışını sergiliyor. Bu adım, yapay zeka dünyasında metinden videoya dönüşümde çığır açacak bir gelişmeyi simgeliyor.
     
    Haber: Talha Sürmen



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.