|   | 
  • Sözde Ermeni Soykırımına tokat gibi cevap


    Sözde Ermeni Soykırımına tokat gibi cevap
    MHP Grup Başkan Vekili ve Kayseri milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

     
    Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 1915 yılındaki tehcirde ölen Ermeni sayısının iddia edildiği gibi 1.5 milyon değil, 60 bin civarında olduğunu o tarihlerden dünya üzerindeki Ermeni nüfusunun 3 milyon olduğunu söyledi.

    Türk Tarih Kurumu eski başkanı Halaçoğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nda nüfus kayıtlarına göre 1 milyon 294 bin, yabancı kaynaklara göre ise ortalama 1.5 milyon Ermeni'nin yaşadığını belirtti. Tehcirde 1.5 milyon Ermeni'nin öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve bunun belgelerle sabit olduğunu kaydeden Halaçoğlu şöyle konuştu:

    "Tehcir edilenlerin sayısı 438 bin 700 civarındadır. Hastalıktan veya bazı eşkiya gruplarının saldırılarından ölenlerin sayısı yaklaşık 60 bindir. Tehcirle ilgisi olmadan Kafkasya'ya göçler sırasında açlık ve hastalık nedeniyle 230 bin Ermeni ölmüştür." ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.