|   | 
  • Sultan Sazlığı'nın Kamış Çiçeği Evleri Süslüyor


    Sultan Sazlığı'nın Kamış Çiçeği Evleri Süslüyor
    Kayseri Sultan Sazlığı'nda yetişen kamış ve kındıra ürünleri süslemeden ısı yalıtımına, hasır yapımından plajlarda ve bahçelerde gölgelik olarak kullanıldığı gibi şimdilerde de evlerini doğal çiçeklerle süslemeye meraklı olanlar kamış çiçeklerini tercih ediyor.

     Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çeşitli incelemelerde bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Yapıcı, ?Yapay çiçekler yerine doğal güzelliği olan ve yıllık otsu bitki olan kamış çiçeklerini evlerinde çiçek bulundurmayı sevenlere tavsiye ediyorum. Hem doğaya zarar vermez hem ekonomik hem de zarif görünüşe sahip kamış çiçekleri Sultan Sazlığı'nda bolca bulunmakta.? dedi.
     Sindelhöyük kasabası Yağızlı ve Çarıklı mezralarındaki kerpiç evler, kerpiç yapımı ve kamış örtü sistemlerini de yerinde inceleyen Yapıcı, doğanın, yerel yaşamın iç ve dış turizmi tetikleyecek unsurlardan olduğuna da dikkat çekti. Yapıcı, Sultan Sazlığı Milli Parkı çevresindeki bu değerlerin iyi tanıtılması sayesinde yakın gelecekte turizme çok katkı sağlayacağını belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.