|   | 
  • Suni Karda Yarışma


    Suni Karda Yarışma
    Ülke genelindeki pek çok kayak tesisinde yeterli kar olmaması nedeniyle yarışların iptal edilmesi, suni karlamayla sorunu aşan Erciyes Kayak Merkezi'ne talebi artırdı.


    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Ankara Kayak İl Birinciliği Yarışları'nın yeterli kar olmaması nedeniyle Erciyes Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildiğini, birkaç ilin de yarış için kendilerine müracaat ettiğini söyledi.

    Yeteri kadar kar yağmadığına dikkati çeken Cıngı, şunları kaydetti:

    "Maalesef Avrupa'da da kış mevsimi olmasına rağmen kış sporları için yeterli kar düşmedi. Şu anda da kış sporlarının en yoğun olduğu dönemde il birincilikleri yapılıyor fakat ülkemizde de kar sıkıntısı olduğu için bazı illerde sorun yaşanıyor. Aralık ayının ilk haftasından bu yana suni karlama sistemlerimizle kar üretip pistlerimizi hazırladığımız için Ankara Kayak İl Birinciliği Yarışları'nı Erciyes'te yaptık. Bu, bizim açımızdan gurur verici. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı mekanik tesisler ve suni karlama sistemlerinin faydasını görüyoruz. Tekir Göleti'nden aldığımız suyla aralık ayının başından itibaren pistlerimizi karladık. Erciyes'te kar olduğu ve kayak yapıldığı için il birinciliği yarışları Erciyes'te yapılabiliyor."

    Cıngı, bazı illerin de kayak il birinciliği yarışlarını Erciyes'te yapmak istediğini belirterek, başvuruları değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

    - Dünya standartlarında bir zemin

    Ankara'dan 150 sporcuyla geldiklerini belirten kayak antrenörü Kürşat Onbaşılı ise Erciyes Kayak Merkezi'nin kayakçılar için çok önemli bir yer olduğunu vurguladı.

    Yarışları daha önce Ilgaz Dağı'nda yaptıklarını anlatan Onbaşılı, "Bu sene Ilgaz'da kar olmadığı için Erciyes Kayak Merkezi'ne geldik. Türkiye'nin hiçbir yerinde kar yokken, burada kayak yarışları yapıyoruz. Dünya standartlarındaki zeminde yarışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Herhangi sakatlık yaşamadan güvenlik önlemleri alarak yarışlar yapıldı. Bizlere bu imkanları verenlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

    Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de Erciyes'in önemli bir kayak merkezi olduğuna dikkati çekerek "Şu an Erciyes Dağı'nda güzel bir kayak ortamı var. Bu pistte bir hafta önce hiç kar yokken, kar makineleriyle kayağa hazır hale getirildi. Bu sayede  Ankara'dan gelen yarış talebini Erciyes'te gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.