|   | 
  • Süper Lig’de 4. Haftaya Bakış


    Süper Lig’de 4. Haftaya Bakış
    Spor Toto Süper Lig 2019-20 sezonu Cemil Usta Sezonu’nun 4. haftası geride kaldı. Haftayı Antalyaspor deplasmanından aldığı 1 puanla kapatan İM Kayserispor, topladığı 2 puanla 15. sırada yer aldı.

    İlk dört haftada galibiyetle tanışamayan 4 takımdan birisi olan İM Kayserispor, Antalyaspor maçında eksik kadroya rağmen ortaya koyduğu mücadele ile ilerisi haftalar için ümit verdi. İki kez geriye düştüğü maçı 2-2 bitirmeyi başaran sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın payı büyüktü. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ve saha içi hamlelerle takımını ayakta tutan tecrübeli teknik direktör, alınan 1 puanda bir hayli etkili oldu.

    Falcao ‘Buradayım’ dedi

    4 büyüklerden sadece Galatasaray’ın 3 puanla kapattığı haftada Fenerbahçe ve Beşiktaş 3’er gollü mağlubiyet yaşarken Trabzonspor iki kez öne geçtiği maçta 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

    Galatasaray, yıldız golcüsü Falcao’nun sahne aldığı maçta Kasımpaşa’yı tek golle geçerek yukarılara doğru tırmanırken Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor’a 3-1 kaybederek ligdeki ilk yenilgisini aldı. Savunma hatalarının tavan yaptığı maçta Aytemiz Alanyaspor’a boyun eğerek lider olma şansını kaybeden sarı-lacivertliler, ortaya koyduğu futbolla da hayal kırıklığı yaşattı. Buna karşılık Fenerbahçe’yi eli boş göndererek 4’te 4 yapan ve 12 puanla yenilgisiz liderliğini sürdüren Aytemiz Alanyaspor ise Teknik Direktör Erol Bulut yönetiminde zirve keyfini bir hafta daha sürdürmüş oldu.

    Beşiktaş, 2. Deplasmanda 2. Mağlubiyet

    Fenerbahçe gibi deplasmanda 3 gol yiyerek haftayı puansız kapatan bir başka takım da Beşiktaş oldu. Gazişehir Gaziantep karşısında 3-0 geriye düştüğü maçı 3-2’ye getiren ancak puan getirecek golü bulamayan siyah-beyazlılar, Vida ve Elneny’nin gördüğü kırmızı kartlarla maçı 9 kişi tamamlamak zorunda kaldı. İlk hafta Fenerbahçe karşısında 5-0’lık ağır bir yenilgi alan ve dağınık görüntüsüyle ‘bu takımın burada ne işi var?’ dedirten Gazişehir Gaziantep ise Sumidica yönetiminde ikinci galibiyetini alarak 6. sıraya yükseldi.

    Trabzonspor Kaçamadı

    Trabzonspor ise ilk 3 haftada puan alamayan tek takım olan Gençlerbirliği’ni 4. haftada puanla tanıştırdı. İki kez öne geçtiği maçta Gençlerbirliği’ni yenemeyen Trabzonspor, topladığı 6 puanla haftayı 8. sırada tamamladı. Bordo-mavililer, ilerleyen haftalarda Abdulkadir Ömür ve Ekuban’ın yokluğunu çok arayacak gibi.

    Haftanın en şok skoru ise Eryaman Stadı’ndan çıktı. İlk üç haftada sadece 1 gol yiyen Ankaragücü, sahasında BTC Türk Yeni Malatyaspor’a 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olarak haftanın hayal kırıklığı yaşatan takımı oldu.

    Sessiz ve derinden ilerleyen Çaykur Rizespor, evinde Göztepe’yi yenemese de yenilgisiz 8 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

    25 golün atıldığı ilk dört hafta sonunda Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve Konyaspor yoluna yenilgisiz devam ederken son dört sırayı paylaşan İM Kayserispor, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.

    Hafta içi Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir Avrupa sahnesine çıkacak. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçlarına çıkacak takımlarımız, puan peşinde olacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.