|   | 
  • Suriyelilere 150 bin ton kömür yardımı


    Suriyelilere 150 bin ton kömür yardımı
    Kayseri'de AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ?150 bin ton civarında yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz" dedi.

     
    KAYMEK binası önünde düzenlenen bayramlaşma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve AK Parti üyeleri katıldı.

    Bayramlaşma programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  ?Çevremizde birçok yerde Müslümanlar ve kendisine ?Müslümanım? diyenler savaşıyorlar. Çok ciddi sıkıntılar var. Her gün yüzlerce kişi ölüyor. Bunlarla alakalı Türkiye?nin güçlü olması lazım. Kayseri?de ve Türkiye?nin dört bir yanında aş evleri kuruldu. Bakın biz Suriye?den gelen kardeşlerimize kucak açtık. Şu anda Hatay, Urfa, Gaziantep gibi belediyelerden de bize talep oldu, ?Suriyeli kardeşlerimiz için kömür gönderebilir misiniz? diye. Bizim yerli üretimimiz ve geçen yıl 2,2 milyon ton kömürü dağıttık. Şimdi 150 bin ton civarında da yine yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz.

    Bu da bizim sektörümüzün borcudur diye düşünüyoruz. Bu yüzden bunu kimse yadırgamasın. Kömürümüz var dağıtırız, Suriyeli kardeşlerimize de dağıtırız. Onların ihtiyaçlarına hiçbir şekilde kayıtsız kalmayız? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.