|   | 
  • TALASLI KADINLARA TÜP BEBEK SEMİNERİ


    TALASLI KADINLARA TÜP BEBEK SEMİNERİ
    Talas Belediyesi Kadın Meclisi tarafından ilçedeki kadınlara yönelik tüp bebek konusunda eğitim semineri düzenlendi. Eğitimde kadınlara tüp bebekle ilgili bilinen yanlışlar anlatıldı.

     Belediye nikah salonunda düzenlenen eğitime Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Nurettin Türktekin, konuşmacı olarak katıldı. Her yaştan kadının yer aldığı salonda Op. Dr. Türktekin, Türkiye'de yılda 50 bin tüp bebeğin yapıldığını belirterek, Kayseri'de bunun 2 bin ile 2 bin 500 civarında gerçekleştiğini söyledi. Op. Dr. Türktekin, "Kayseri'de ayda 200 kişi tüp bebek yaptırıyor" derken, çoğu insanın bu sorunun sadece kendinde olduğu yanılgısına kapıldığını ifade etti. Bebek sahibi olamayanları uyaran Op. Dr. Türktekin, "Lütfen bu algıya girmeyin. Çoğu insan gizlediği için bu bilinmiyor. Bu bir sağlık sorunu, sosyal sorun. Biz de bir şekilde size yardımcı olmak için bu toplantıları düzenli-yoruz. Merkezimiz SGK ile anlaşmalı olduğu için bebek sahibi olmak artık dala kolay" diye konuştu.
    Toplumda kısırlığın yüzde 15 civarında olduğunu kaydeden Türktekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tüp bebek konusu medyanın da gündeminde olan bir konu. Türkiye'de yılda 50 bin tüp bebek yapılıyor. Bu da toplumun yüzde 15 gibi bir kesimi ilgilendiriyor. Bunların büyük bir kısmında tüp bebek çözüm sağlayabiliyor. Sadece çok kısıtlı bir alan da olsa genelde yüzde 85-90 civarında, 3 denemenin sonunda gebe kalınarak çocuk sahibi olunabiliyor. Tüp bebek yapılması gerekip de yıllarca başka tedavilerle oyalanıp, bu arada psikolojik ve maddi olarak yıkılan, sisteme dahi girmeye gücü kalmayan hasta gurubu var. Bu tip toplantıların amacı insanlara kolayca ulaşarak bu sağlık sorunun bilinen yanlışlarını anlatmak. Umudu kalmamış hastalara çare olabilmek için buradayız."
    Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyir Özgen de, "Son derece faydalı bir toplantı. Bebek sahibi olamayan kadınlarımız sorunlarını çok açık dile getiremiyor. Belediyemizin bu hizmete de el atması gerçekten güzel. Bu vesileyle burada bilinçlenen kadınlarımız çevrelerindeki insanlara da bildiklerini anlatarak onları yanılgıdan kurtaracaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
    Eğitime katılan kadınlar da toplantının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Çok memnunuz ve bütün herkesin bundan faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.