|   | 
  • Tarihi kilise kütüphane olarak açılıyor


    Tarihi kilise kütüphane olarak açılıyor
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi yarın açılacak.

    Tarihi Kiçikapı Mahallesinde 1835-1838 döneminde yaptırılan ve 1. Dünya Savaşı'na kadar faaliyetini sürdüren kilise, daha sonraki süreçte depo, sergi salonu, zabıta karakolu ve spor salonu olarak kullanıldı. Kentin dış kalesi içerisinde bulunan ve geçmişte orijinalliğini yitirecek birçok müdahaleye uğrayan kilise, uzun süre atıl olarak kaldı. 2012'de yapılan protokolle 25 yıllığına Kayseri Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen kilisenin tarihi yapısının korunması için restorasyon çalışması başlatıldı. Bu kapsamda tarihi kilisenin kütüphane olması için yapılan çalışmalar tamamlandı. Kütüphane yarın düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
    50 Bin  Kitap  Yer Alıyor
    Tarihi binada açılan Şehir Kütüphanesi’nde 25 bin basılı, 22 bin elektronik, 3 bin sesli olmak üzere 50 bin kitap bulunuyor. 200 kişilik olan kütüphanede tanıtım ve tarama kiosklarıyla kaynaklara kolay ulaşım imkanı sunuluyor. Tarihi bina kütüphaneye dönüştürülürken her yönüyle engellilere uygun olarak tasarlandı. Kütüphanede sesli kitapların yanı sıra görsel ve işitsel materyaller de yer alıyor. Şehir Kütüphanesi’nde elektronik kitapları okumak ve araştırma yapmak isteyenler için bilgisayar odası da mevcut.
    'Kütüphane Yatırımlarımız Sürecek'
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kültür şehri Kayseri’ye yakışır bir yatırımı hizmete açtıklarını belirterek Şehir Kütüphanesi’nin Kayseri’ye hayırlı olması dileklerinde bulundu. Kütüphane yatırımlarının devam ettiğini de ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi yanındaki konservatuvarın eski binasının da kütüphaneye dönüştürülerek Merkez Kütüphane’nin kapasitesinin yüzde 50 oranında artırılacağını söyledi. Başkan Büyükkılıç, Beyazşehir’deki Sosyal Yaşam Merkezi’nin son katının da büyük bir kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.