|   | 
  • Tasarruf Ve Çevreci Dolabının Tasarımı Ödül Getirdi


    Tasarruf Ve Çevreci Dolabının Tasarımı Ödül Getirdi
    Kayseri?de işyerleri için buzdolabı ve derin dondurucu üretimi yapan Kleo, yeni tasarladığı market dolabının tasarruf ve çevreci özelliğiyle ?Yılın İnovatif KOBİ Ödülü? kategorisinde ilk beş proje arasında yer aldı.

     Bin 925 firma arasından ilk beşe kalan yeni ürün, piyasada mevcut aynı amaçlı ürünlere göre yüzde 30 elektrik tasarrufu sağlıyor. Aynı zamanda kullanılan gaz da çevreye zarar vermiyor.

    Kleo Dayanıklı Tüketim Malları ve Otel Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Filiz, düzenlediği basın toplantısında ödül ve yeni ürün hakkında bilgiler verdi. KOSGEB tarafından 2012 tarihinde onaylanan şirketlerine ait çift kapılı market dolabı projelerinin ilk beşe girdiğini söyledi. Değerlendirmede tasarım, tasarruf ve çevreciliğin ön plana çıktığını anlatan Filiz, ?Yüzlerce firma arasında başarı elde eden firmamızın Kayseri?de bulunması ve bu ar-ge çalışmasıyla başarılı olduğumuzun gösterilmesi bizim için önemliydi. Bu başarıda emeği geçen KOSGEB yönetimine ve şirket çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.? dedi. 60 yıl önce bir torna atölyesinde babaları Mustafa Filiz tarafından temeli atılan şirketlerinin, bugün gelinen noktada iki fabrika ve 200 çalışanla 12 milyon dolarlık ihracata ulaştığını belirtti. Ürünlerde özellikle enerji tasarrufuna dikkat ettiklerini aktaran Filiz, şunları söyledi: ?Bu ürünümüz, enerji tasarrufunun yüksek olması ve çevreci özelliğiyle dikkat çekti. Mevcut benzer ürünlere göre daha kullanışlı olan Kleo markalı double door (çift kapılı) market dolabı, tüketici için en az yüzde 30 elektrik enerjisi tasarrufu sağlıyor. Yine üretimde kullanılan R600 adlı gaz ise dünyada en çevreci, çevreye zarar vermeyen özelliklere sahip olarak biliniyor.? 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.