|   | 
  • Tatlıcıların Bayram Telaşı


    Tatlıcıların Bayram Telaşı
    Bayrama sayılı günler kala bazı meslek gurupları da mesailerini artırdı.

     Bayrama sayılı günler kala bazı meslek gurupları da mesailerini artırdı. Bunlardan biri de tatlıcılar. Onlar gece gündüz demeden hummalı bir şekilde çalışıyor. Hamur bezileri açılıyor, içine cevizler saçılıyor. Tepsiler ise ayrı ayrı yağlanıp hazırlanıyor. Kesilen baklava dilimleri tek tek tepsilere dizilip fırınlarda pişiriliyor. Daha sonra tatlısı dökülerek hazır hale getiriliyor. Alınan tatlı siparişleri çeşit çeşit yapılıyor. Her şey bayramlık baklavaları yetiştirebilmek için.

     

    İşletmeci Gönül Odabaşı bayram gününe kadar tüm siparişlerin yetişeceğini söyledi.

    ?Bayram yaklaştı, siparişlerimiz arttı, gündüz baklava, su böreği yapıyoruz, geceleri de açma kete yapıyoruz işlerimiz baya sıklaştı. Ramazan?ın kısmeti Allah?ın gününe çok şükür siparişlerimiz baya fazla. Siparişleri bayrama kadar yetiştireceğiz.

    Baklava ustası Selma Karazehir? de her çeşit baklava yapıldığını belirterek isteğe göre sipariş alındığını söyledi.

    ?Biz şimdi baklavalık açıyoruz yoğun halde çalışıyoruz gece gündiz demeden siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Açma baklava, gül baklavası, saray sarması, vezirparmağı bülbülyuvası yapıyoruz gece gündüz demeden isteğe göre siparişlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.