|   | 
  • Ticaret Odası'nda İstifa Kavgası!


    Ticaret Odası'nda İstifa Kavgası!
    Kayseri Ticaret Odasının (KTO) Şubat ayı meclis toplantısına KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Meclis Başkanı Mehmet Filiz’in tartışması damga vurdu.

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve bazı meclis üyelerinin, Kayseri’deki paralel yapı operasyonlarında adı geçtiği için meclis başkanı Mehmet Filiz’in görevden alınması için dilekçe verdi. 

     

    Dilekçeyi okuyan Mehmet Filiz ise, dilekçede yazılanları kabul etmeyerek itiraz etti. Filiz, “Bu direkt suçlama, önyargı. Bende bu milletin bir evladıyım. Belki şunu imzalayanlardan daha çok milletimi seviyorum. Belki hissiyatımdan dolayı çok hissi şeyler söyleyebilirim. Kusura bakmayın ama lütfen beni de yanlış anlamayın. Hakkımda 2 dava açıldı. Ben ikisinden de size bahsetmek istiyorum. Davadan önce de şunu söyleyeyim; bugüne kadar hayatımda ne bir devlet organı, ne devletin bir partisi, bir başkanı hakkında olumsuz faaliyette bulunmadım. Bu yaşıma kadar memleketimizde ne kadar daha fazla işçi çalıştırabilirim, nasıl ihracat yapabilirim bunun üzerine çalıştım” diye konuştu.

     

    ‘Ben böyle bir soruşturmayı hak etmiyorum’ diyen Filiz, “Konjonktürel davalar açılmış olabilir doğrudur. Hakkımda 2 dava var. Birincisi Melikşah Üniversitesi'ni kuran vakfın mütevelli üyesiyim. İnsanlarımız, gençlerimiz cahil kalmasın diye bir üniversite kurduk ve o üniversiteyi kurarken de oradaki arsaları satın alırken bize 15 sene sonra bir suçlama yönelttiler. Neymiş? Biz oradaki insanları tehdit ederek arsaları almışız. Hem cebimizden para veriyoruz hem de insanları tehdit ederek alıyoruz. Allah rızası için birşeyler yapmak istiyoruz. Allah şahit şimdiye zaman hiç kimseyi karşıma alıp yapmadım arkadaşlarım da yapmadı. Bunu ben hakim ve savcıya söylediğim içinde söylüyorum. Böyle bir şey yok. Geçenlerdeki dava ise en önemlisi ‘burs topladınız, burs verdiniz’ falan. Savcı mahkemeye sevk etti oraya çıktık. Hakim sordu. Doğrudur dedim. Çok gelen insanlara burs verdim. Hakime bizim bir zekatımız olduğunu söyledim. Annemin, babamın, kardeşimin belirlediği ‘şuna burs ver, buna burs ver’ dediği insanlara burs verdik. Ben şimdiye kadar devletin altını oyma, birinin aleyhinde bulunma kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Devletin altı oyulmaz. Gidersiniz oyunuzu verirsiniz o ayrıdır ama onun dışında devletin altı oyulmaz. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. Bu dilekçeyi de kabul etmiyorum. Zaten benim bildiğim meclisinde böyle bir yetkisi yok. Ben bunu gündeme almıyorum ama gelecek ayki toplantıda eğer böyle bir yetki varsa oylarınıza sunuyorum ve siz ne derseniz ben onu kabul ediyorum. Ben hiçbir zaman bu koltukta oturma sevdalısı olmadım. Buraya nasıl geldiğimi birçok arkadaşım biliyor” şeklinde konuştu.

     

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, “Keşke böyle bir gündem maddesi ile meclisim toplanmasaydı. Anlatılanlara bakıyorum bir anda kendimi sanki mahkeme salonunda hissettim. Burası bir mahkeme değil. Mahkemede insanlar kendini savunurlar ve onun neticesinde de yetkili merciler karar verirler. Biz sunmuş olduğumuz dilekçede sayın meclis başkanımızı herhangi bir suçla itham etmiyoruz. Biz meclis başkanımıza şu suçu işledi demiyoruz. Buna rağmen sayın meclis başkanı diyor ki ‘bu suçları kabul etmiyorum’ öyle bir suçlama zaten yok. Suçlama makamı da zaten değiliz. Biz burada meclis başkanımızın paralel devlet yapılanması ile isminin anılması ve kendisinin de meclis başkanı olmasından dolayı bu kurumun kamuoyunda sanki paralel devlet yapılanması ile ilişkili bir kurummuş gibi addedildiğinden dolayı rahatsızlığımızı ifade ediyoruz” dedi.

     

    Hiçyılmaz ayrıca, “Yani cümleler anlamak istediği şekilde okunursa bunun bu şekilde olduğu zaten anlaşılır. Bizim hiçbirimiz hiçbir arkadaşımıza herhangi bir suç istinat etme hakkı ve haddi değildir. Biz öyle bir makamda da zaten değiliz ama takdir edersiniz ki meclis başkanımız bu operasyon kapsamında 2 sefer gözetim altına alındı ve belli şartlarda serbest bırakıldı. Kendisinin burada meclis başkanı olması sıfatından dolayı kamuoyunda speküle edilmesinden rahatsızlığımız var. Yoksa biz kendisinden, yaptıklarından yada yapmadıklarından dolayı bir şey demiyoruz. Buna zaten hakkımız da yok. Burada söylediğimiz şu 'sayın başkan siz paralel devlet yapılanması ile alakalı bir suçla istinat ediliyorsunuz. Sizin burada meclis başkanı olarak kalmanız bu kuruma zarar veriyor. Bu kurumu kamuoyunda sanki paralel devlet yapılanmasıyla ilişkili bir kurummuş gibi addettiriyor. Ondan dolayı lütfen istifa ediniz’ dedik. Şimdiye kadar ‘istifa etmem’ noktasında cevaplar alındı. Bugün aynısını söylüyoruz. İstifa ettiği takdirde hem kendisi hem kurumumuz hem de 17 bin üyemiz rahatlayacak. Ben kurumumu düşünmemden dolayı bunu teklif ediyorum. Kesinlikle sizin istifa etmeniz gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

     

    Tartışmanın büyümesi üzerine Meclis Başkanı Mehmet Filiz, toplantıyı basına kapattı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.