|   | 
  • Tramvay Yolcularına ?Kitap Jesti?


    Tramvay Yolcularına ?Kitap Jesti?
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ?Raykitap Projesi? tanıtıldı.

     Proje açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, proje hakkında bilgi verdi. Hayata geçirilen projenin diğer illere de örnek olması gerektiğini söyleyen Özhaseki, hayata geçirilen projenin faydalı olacağını belirterek, ?Güzel bir faaliyetin başındayız. Başlattığımız hadise inşallah Kayseri ile kalmaz, diğer şehirlere de örnek olur. Neticesinde hepimiz bundan mutlu oluruz. Hepimizin bildiği gibi bizler millet olarak okumaya yazmaya meraklı insanlar değiliz. Önce bu Anadolu topraklarına geldiğimizde göçebe hayatı yaşamışız. Rençberlik yapmışız. Yazın yaylaklarda, kışında merkezi yerlerde oturmuşuz. Ticaretin, kültürün gayri müslimlerin elinde olduğu bir ortamda meydana gelmişiz. Bizim geçmişe ait ne kadar kültürümüz, değerimiz varsa, yaşantımız, örfümüz adetimiz varsa biz Kayseri olarak kendimizden sorumluyuz. Bunları tespit etmek durumundayız? ifadelerini kullandı.
    Belediyenin yayınladığı kitaplar hakkında bilgi veren Başkan Özhaseki, ?Belediye olarak yakında çıkacak 30 kitapla birlikte nerdeyse 130 kitaba ulaşıyoruz. Binlerce kitap bastırdık. Bu 130 kitabın içerisinde Kayseri'nin tüm mahalleleri var. Tarihi eserleri var. Ansiklopedileri var. Yaşanmışlıklar ve romanlar var. O kitapları okuyan kişi Kayseri'nin geçmişe yönelik bütün tarihini görür. Biz buraya temel eserleri koyacağız. Klasikleri koyacağız. Belediye yayınlarını koyacağız. Yolcularımızın bu kitapları alarak okumalarını istiyoruz? şeklinde konuştu.
    Özhaseki konuşmasının ardından, Cumhuriyet Meydanı Tramvay Durağı?ndan aldığı bir kitapla tramvayda yolculuk yaptı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.