|   | 
  • Transferimde karar vermem 5 dakika sürmedi


    Transferimde karar vermem 5 dakika sürmedi
    Trabzonspor'un devre arası transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği Belçikalı oyuncu Thomas Meunier, "Buraya katılma kararını almam 5 dakika dahi sürmedi. Hırsı, hırslı olan insanları seven birisiyim. Çünkü hocamızla yaptığımız konuşmamızda bizim en az 3'üncülük hedefimiz olduğunu, kupayı kazanacağımızı söyledi. Özgüven, hırs her zaman tabi ki beni de etkileyen şeyler. Takım olarak da zaten kalitemizle birlikte neleri başarabileceğimizi neleri iyi yapabileceğimizin farkındayız" dedi.

    Süper Lig'in 27'nci haftasında sahasında Adana Demirspor'u konuk edecek Trabzonspor, maçın hazırlıklarını sürdürdü. Bordo-mavili ekibin devre arası transfer döneminde renklerine kattığı Belçikalı oyuncu Thomas Meunier, antrenman öncesinde basın mensupların sorularını yanıtladı.
     
    Bordo-mavili formayla çıktığı 3 maçta, 3 asist yaparak dikkatleri üzerine çeken Meunier, takıma gol ve asist katkısı yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ve kendisinden beklentileri hep yüksekte tuttuğunu söyledi. Trabzonspor'da ortaya koyduğu başarılı performansta takım arkadaşlarının da büyük desteği olduğunu belirten tecrübeli sağ bek, "Benim zaten hep yaptığım şey kendimden beklentileri yüksek tutmak ve omuzlarıma aslında bu yükü yüklemek. Gol ya da asist katkısını direkt bekliyor muydun derseniz benim beklentim bu yönde değildi. Benim beklentim her zaman olabilecek en iyi karşılığı verip takıma her şeyimi vererek takıma yardımcı olabilmekti. Tabi bunun gol ya da asistle sonuçlanması tabi sizi ayrıca mutlu ediyor. Ama böyle başarılar kazandığınızda ya da takımınız böyle katkılarda bulunduğunuzda bunun tek başarılı kişisi siz olmuyorsunuz, takım arkadaşlarınız da var. Çok iyi takım arkadaşlarım olduğunu ve onlardan da çok iyi katkılar aldığımı ifade etmek zorundayım. Oynadığımız futbolun da takıma çok uygun olduğunu, takım arkadaşlarımızın nerede ne zaman nasıl yapmaları gerektiğini bütün hareketleri doğru yaptığını görebiliyorsunuz zaten. Bu açıdan da zaten takım arkadaşlarımın hakkını vermek istiyorum bu konuda. Çünkü eğer ben böyle bir katkıda bulunabildiysem bu onların sayesinde, onların bana yaptıkları yardım sayesinde" ifadelerini kullandı.
     
    "HERKES GÖREVİNİN FARKINDA"
     
    Başarısını takım arkadaşlarına bağlayan Thomas Meunier, "Örneğin Pendikspor maçında oynadığımız o maçta attığımız ikinci golde zaten bütün hareketlenmelerin bütün arkadaşlarımızın yaptığı koşuların doğru olduğunu bunların tekrarlanmış şeyler olduğunu ve herkesin bunun bilincinde olarak bunu yaptığını görebiliyorsunuz. Herkes de kendi görevinin nereye gitmesi gerektiğinin farkında. Aynı zamanda tabi ki burada övülmesi gereken noktalardan bir tanesi de takımda gördüğün disiplin ve adanmışlık. Zaten bunları yaptığınızda takım arkadaşlarınızın kalitesi yükseldikçe hep beraber çok daha iyi işler çıkartıyorsunuz. Ben de geldiğimdeki ilk başarımı buna bağlıyorum, takım arkadaşlarımın yardımı sayesinde" diye konuştu.
     
    "İSTEMEDEN YAŞADIĞIM DEĞİŞİM"
     
    Asıl mevkisi olan sağ bekin yanı sıra içinde hep bir hücum oyuncusu olma isteği olduğunu ifade eden Meunier, şunları kaydetti:
     
    "Aslında içten içe içimde bir santrfor, bir hücum oyuncusu var. 24 yaşına kadar da aslında bu şekilde oynamıştım. Ön tarafta oynayan, hücuma daha fazla destek veren, hücumda her zaman olan bir oyuncu olarak oynamıştım. Ama burada Klinger takımına aslında teşekkür etmem gerekir diye düşünüyorum. Çünkü 24 yaşında o takımda oynarken bir anda beni daha geride kullanmaya, bek oyuncusu olarak kullanmaya karar vermişlerdi. Aslında yeteneklerimi düşündüğünüzde verebileceklerimi kendi gücümü düşündüğünüzde belki de benden en iyi faydanın bu şekilde alınabileceğini düşündüler. Aslında onlara teşekkür de etmeliyim. Çünkü bu değişim sayesinde belki başlarda çok istemediğim çok da kabullenemediğim bu değişim sayesinde Belçika Milli Takımı'nda oynadım, Paris Saint Germain takımında oynadım, Dortmund takımında oynadım şu anda da Trabzonspor'da oynuyorum. O değişim 24 yaşında gerçekleşti ama o zamana kadar çok fazla belki bu değişimin ben de bir taraftarı değildim. Ama o değişim sayesinde hem yeteneklerimi daha iyi kullanma fırsatı buldum hem de iyi yapabileceklerimi olan bütün gücümü takıma daha faydalı bir şekilde kullanmaya başladım"
     
    "TRANSFERDE KARAR VERMEM 5 DAKİKA SÜRMEDİ"
     
    Trabzonspor'a transferi konusuna da değinen başarılı oyuncu, "Ben buraya gelmeden önce hocamızla yaptığımız o görüşmede ikna oldum diyebilirim. Bu kararı almam, buraya katılma kararını almam 5 dakika dahi sürmedi. Çünkü hocamızla yaptığımız görüşmede gayet özgüvenli ve kararlı biçimde kendi takımının neler yapabileceğini, neler başarabileceğini bana aktardıktan sonra aslında çok fazla düşünmeme de gerek kalmadı. 5 dakika içinde bu kararı almış oldum. Hırsı seven birisiyim, hırslı olan insanları seven birisiyim. Çünkü hocamızla yaptığımız konuşmamızda bizim en az 3'üncülük hedefimiz olduğunu, kupayı kazanacağımızı söyledi. Bunları ifade ederken 'deneyeceğiz, bunlar için çabalayacağız' tarzında konuşmadı. 'Bunları yapacağız' dedi direkt. Dolayısıyla bu da beni etkileyen şeylerden bir tanesi bu. Özgüven, hırs her zaman tabi ki beni de etkileyen şeyler. Takım olarak da zaten kalitemizle birlikte neleri başarabileceğimizi neleri iyi yapabileceğimizin farkındayız. Bunu aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
     
    "TÜRKÇE DERSLERİ ALMAK ADAPTASYON SÜRECİMİ DE HIZLANDIRDI"
     
    Trabzonspor'a adaptasyon süreci ile soruya Meunier, "Hızlı adaptasyon süreci aslında şöyle oldu. Takımda birçok yabancı arkadaşımız da var. Dolayısıyla onlarla tecrübe edebileceğimiz, konuşabileceğimiz hatta benim bildiğim Fransızca, Almanca, Flemenkçe, İngilizce dillerini konuşabileceğimiz arkadaşlarımız var. Dolayısıyla günlük anlamda onlarla beraber olduğumuzda hem bu dilleri onlarla beraber konuşabiliyoruz hem iletişim konusunda daha kolay oluyor hem de Türk oyuncularımıza beraber İngilizce olarak istediğimiz her konuda konuşabiliyoruz. Burada herkes bizim iyi hissetmemize ve iyi olmamıza odaklanmış durumda. Dolayısıyla ben de bunun karşılığını verebilmek istiyorum. Türkçe öğrenerek hem entegrasyonumu hızlandırabilmek hem de takıma iyi adapte olabilmek isteklerimden bir tanesi. Çünkü oynadığım ve gittiğim her ülkede her zaman oranın dilini öğrenebilmek hem sürekli yardıma ihtiyaç duymamak hem de oranın bir parçası gibi hissedebilmek adına bu dilleri öğrenmeye çalışıyorum ben de. Türkçe öğrenebilmek için de Türkçe dersleri almak da bu adaptasyon sürecimi de hızlandırdı" şeklinde konuştu.
     
    "BEKLENTİMDEN DAHA İYİ BİR ŞEHİR GÖRDÜM"
     
    Trabzon şehri ile ilgili görüşlerini de aktaran Belçikalı oyuncu, "Burada geldiğimde beklentimden çok daha iyi bir şehir gördüğümü ifade edebilirim. Batı şehirleri gibi olan bir şehirden bahsediyoruz. Modern, herkes size yardımcı olmaya çalışıyor. Takım özelinde bakacak olursak antrenman tesislerimiz örneğin sahalarımız buradaki genel tesis yapısı, sağlık ekibimiz her şey çok profesyonel ve her şey çok iyi durumda gidiyor. Dolasıyla böyle şartları ve imkanları bazen Dortmund'da bile görmüyorsunuz. Buraya geldiğinizde zaten her şartın hazır olduğunu, daha önce hazırlandığını ve gayet iyi durumda olduğunu biliyorsunuz. Ben de eğer bir oyuncu bana sorsaydı bunları ifade ederdim. Kendilerine burada zaten daha önce yapılan ayarlanmış olan her şeyin oyuncular için son derece profesyonel manada hazırlandığını görüyorsunuz" dedi.
     
    "BAZEN İŞLER İSTEDİĞİNİZ GİBİ İYİ GİTMİYOR"
     
    Trabzonspor'da gösterdiği başarılı performanstan sonra Dortmund taraftarlarının kendisini eleştirmesine ilişkin de Meunier şunları söyledi:
     
    "Öncelikle Dortmund taraftarları sahada olduğum her anda her zaman takım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncu olduğumun farkındadırlar. Ben de bunu yapmaya çalıştım hem bireysel anlamda hem kolektif anlamda, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Tabi ki çok kolay değil Dortmund'da da başarılı olabilmek. Çünkü Bayern Münih gibi dev bir takım var, dolasıyla onun gölgesinde başarılı olmaya çalışıyorsunuz. Her zaman o harika eşleşmeyi bulamayabiliyorsunuz. Bazen istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Ama yine de Dortmund'la beraber harika takımlar kursak da bazen çok iyi takımlar da kursak işler istediğiniz gibi gitmediği zamanlar da oldu. Dolayısıyla bunun da tabi bir etkisi olmuş olabilir. Ne kadar iyi takımlar da kurulsa bazen işler maalesef istediğiniz gibi gitmiyor. Ama ben bireysel anlamda şunu ifade edebilirim, Dortmun'da geçirdiğim aylar ve yıllar benim açımdan gayet güzel zamanlardı. Çok hoş olarak hatırlayacağım onları. Her zaman hatırımda iyi durumda kalacaklara. Ama bu maalesef işimizin bir parçası. Bizim işimiz de bazen işler istediğimiz gibi gitmez. Bazen bütün parçaları doğru yapsanız da bütün kararları doğru alsanız da bazen işler istediğiniz gibi gitmez. Aslında Dortmun'da olan da buydu. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. İşlerin iyi gidebilmesi ve başarılı olabilmek adına ama bazen dediğim gibi işler iyi gitmiyor maalesef. Benim adıma da bu oldu. Ama yine de her zaman Dortmund'da geçirdiğim o zamanı ve taraftarları her zaman güzel hatırlayacağım."
     
    "BEN DE TUTKULU BİR İNSANIM"
     
    Bordo-mavili takımın taraftarlarına ilişkin takım arkadaşlarından güzel şeyler duyduğunu kaydeden Meunier, kendisinin de tutkulu bir insan olduğunu ve taraftarda da bu tutkuyu görmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Meunier, "Öncelikle tutkulu taraftar grubu, buraya geldiğim ilk andan itibaren takım arkadaşlarımın bahsettiği ilk konulardan bir tanesiydi. Buradaki taraftar grubunun ne kadar tutkulu olduğunu takımını ekstrem düzeylere kadar sevebildiğini ne kadar destek verebildiğini zaten takım arkadaşlarımdan duyan birisiyim. Hayatı boyunca durağanlığı çok seven birisi değilim. Çünkü işler iyi gittiğinde ya da kötü gittiğinde o değişimi görebilmek bizimle beraber taraftarlarımızın da o anları hissettiğini ve o anları bizimle beraber yaşadığını görebilmek benim adıma çok önemli. Ben de tutkulu bir insanım ve taraftarları da bu şekilde tutkulu görebilmek beni de inanılmaz mutlu ediyor" şeklinde konuştu.
     
    "PAZAR GÜNÜ DOLU STADYUM GÖRMEK İSTİYORUZ"
     
    Hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçında dolu bir tribün görmek istediklerini de ifade eden Meunier, "Dolu bir stadyumu görebilmek benim de en büyük beklentilerimden bir tanesi. Umuyorum pazar günü de bu şekilde olacak. Yine dolu bir stadyum önünde taraftarlarımızın bize vereceği o destekle birlikte o anları da hissederek maçı yaşayacağız biz de. Çünkü benim de futbolcu olma sebeplerimden bir tanesiydi bu. O tutkuyu hissedebilmek, sahada o enerjiyi, o duyguyu taraftarlardan alabilmek benim adıma çok önemliydi. Dolayısıyla umuyorum Pazar günü oynayacağımız iç saha maçında bunu taraftarlarımızla beraber yaşayacağım" diyerek sözlerini tamamladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.