|   | 
  • Turkcell ve Vodafone Kurban Bayramı GSM rakamlarını açıkladı


    Turkcell ve Vodafone Kurban Bayramı GSM rakamlarını açıkladı

    Vodafone aboneleri, arife günü ve Kurban Bayramı’nı kapsayan 5 günde yaklaşık 1 milyar dakika ses, 490 milyon SMS ve 17 milyon GB mobil internet kullandı. Kullanıcıların Kurban Bayramı süresince mobil internet kullanımı geçen yıla göre yaklaşık 2 kat arttı. Vodafone, Kurban Bayramı süresince kullanıcılarının GSM trafik rakamlarını açıkladı. Buna göre kullanıcıların Kurban Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, kullanıcılar arife günü ve bayramı kapsayan toplam 5 günde yaklaşık 1 milyar dakika konuştu, 490 milyon SMS attı ve 17 milyon GB mobil internet kullandı. Kurban Bayramı’nda sevdikleriyle bol bol hasret gideren kullanıcılar mobil internet kullanımı geçen yıla göre yaklaşık 2 kat arttı. 

    En yoğun trafik İstanbul ve Ankara’da yaşandı 
    Yapılan bilgilendirmede, Vodafone kullanıcılarının bayram süresince en çok konuştukları 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Samsun, Konya ve Van olurken, en çok SMS gönderdikleri iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Samsun, Konya, Adana, Antalya, İzmir, Bursa ve Van olarak sıralandı. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Muğla ve Samsun şeklinde gerçekleşti. 

    Abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Afganistan, KKTC, Mısır, Fransa, Suudi Arabistan, Hollanda, Belçika ve Yunanistan olurken, en çok SMS de İngiltere, KKTC, Almanya, Fransa, Türkiye, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan ve Rusya Federasyonu’na gönderildi. 
    Vodafone Red aboneleri de yurtiçi ve yurtdışı fiyat ayrımını ortadan kaldıran 'Her Şey Dahil Pasaport - Dünya' hizmeti ile tarifelerindeki her yöne dakika, SMS ve internetlerini 104 ülkede tıpkı Türkiye'deymiş gibi bayram süresince özgürce kullandığı kaydedildi. 

     

    Arife dahil 5 günlük bayram tatili boyunca 22,5 milyon GB data kullanan Turkcell müşterileri ise, bayram süresince 1,7 milyar dakika konuşma yaptı. Türk mühendislerinin geliştirdiği yerli ve en yenilikçi sesli-görüntülü görüşme uygulaması BiP ile bayramlaşanların sayısı önceki Kurban Bayramı’na göre 3 kat arttı. 

    Turkcell, Kurban Bayramı GSM trafik istatistiklerini açıkladı. Buna göre; 5 günlük sürede Turkcell’liler mobil internetten yoğun olarak faydalanırken, bu yılki data kullanımı geçen Kurban Bayramı’na göre 5 milyon GB daha arttı. Bu bayramda Turkcell’liler 22,5 milyon GB data kullandı. Böylece 5 yıl önceki Kurban Bayramı’na göre internet trafiği 19 kat artış gösterdi. 2013 yılının Kurban Bayramı’nda kullanım 1,2 milyon GB’tı. En fazla data kullanımının yapıldığı ilk 10 il ise sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Muğla, Bursa, Mersin, Balıkesir, Hatay ve Kocaeli oldu. 

    Bayramda Turkcell’liler 1,7 milyar dakika konuştu. En fazla konuşma bayramın birinci günü gerçekleştirirken bayramın birinci gününde 408 milyon dakika konuştu. Konuşma trafiğinin en fazla yaşandığı il İstanbul oldu. Bayramda en çok konuşan 10 il sıralamasında İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Adana, Muğla ve Gaziantep takip etti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.