|   | 
  • Türkiye, Avrupa'nın en ucuz 10. ülkesi


    Türkiye, Avrupa'nın en ucuz 10. ülkesi
    Türkiye, 2014 yılı sonuçlarına göre tüketim mal ve hizmetlerinde Avrupa'nın en ucuz 10. ülkesi oldu


    Karşılaştırmalarda, 28 AB üyesi ülke, İsviçre, İzlanda, Norveç, Türkiye, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk ve Bosna-Hersek kapsanmıştır.

    Türkiye için 61 olan fiyat düzeyi endeksi, genel yaşamın Avrupa Birliği ortalamasından %39 daha ucuz olduğunu ve Avrupa'da 100 Euro karşılığı satın alınan aynı mal ve hizmet sepetinin, Türkiye?de 61 Euro ile satın alınabileceğini göstermiştir. Avrupa geneline bakıldığında, en pahalı ülke olan İsviçre ile en ucuz ülke Makedonya arasında fiyat düzeyi açısından 3,28 kat fark olduğu gözlenmiştir.

    Türkiye gıda ve alkolsüz içeceklerde 26. sırada
    Genel sonuçlar üzerinde en yüksek etkiye sahip ?gıda ve alkolsüz içecekler? grubunda ise Türkiye, 84 endeks değeri ile Avrupa Birliği ortalamasından %16 daha ucuz olup 37 ülke arasında en ucuz 12. ülke konumundadır. Bu grupta en pahalı ülke 169 endeks değeri ile Norveç, en ucuz ülke 58 endeks değeri ile Makedonya olmuştur.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.