|   | 
  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler Yaşatılmaya Çalışılıyor


    Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler Yaşatılmaya Çalışılıyor
    Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Ali Güler ve Feridun Pekeş Zamak Alpaga ve Cam Üfleme sanatından oluşan sergi açarak, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatmaya çalışıyor.


    Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Ali Güler ve Feridun Pekeş Zamak Alpaga ve Cam Üfleme sanatından oluşan sergi açtı. Cam üfleme sanatı yapan Feridun Pekeş, ?Cam üfleme sanatını yaklaşık 10 yıldır yapıyorum. Burada camlara çeşitli şekiller veriyoruz. Cam üfleme sanatı ile vazolar, aydınlatma araçları, biblolar ya da hediyelik cam eşyalar yapabilirsiniz. Ben bunun eğitimini de veriyorum. Bu işi meslek olarak değil, sanat olarak görüyorum. Cam üfleme sanatını tanıtmak için Kayseri?ye geldik. İnşallah öğrenmek isteyenler olursa öğretmeye hazırız. Ölmeye yüz tutmuş sanatı kurtarmak istiyoruz? dedi.
    Alpaga sanatı yapan Ali Güler ise, ?Burada çeşitli takılar yapıyoruz. Özellikle bayanlar için çeşitli kolyeler yapıyoruz. Alpaga sanatını öğrenmek isteyenler olursa öğretiyoruz. Bu amaçla Kayseri?ye geldik. Bundan 500 - 600 yıl önceki figürleri günümüze uyarlayarak takıya çeviriyoruz. İşte kolye, küpe, yüzük gibi çeşitli takılar yapıyoruz. Biz aynı zamanda sanatkar olduğumuz için Osmanlı ve Selçuklu dönemindeki figürleri günümüze taşıyoruz. Bundan da esinlenerek gençlerimize anlatıyoruz? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.