|   | 
  • Uyuşturucu kıskacındaki Suriyeli çocuklar


    Uyuşturucu kıskacındaki Suriyeli çocuklar
    Türkiye'nin dört bir yanında tiner ve bali çekip dilenen Suriyeli çocuklar dikkat çekiyor. Uzmanlar ise, ebeveyn ve toplum kontrolünden uzak bu çocukların gelecekte her türlü suçu işleyebileceği uyarısında bulunuyor.

     
    Binlerce Suriyeli çocuk, Türkiye'nin dört bir yanında dilencilik yaparak hayata tutunmaya çalışıyor. Özellikle Kayseri'de, Suriyeli mültecilerin akınına uğramış durumda. Kimisi dileniyor, kimisi mendil satıyor. Bunların arasında çok sayıda uyuşturucu ve uçucu madde kullanan da yer alıyor. 

    Kameralara yansıyan, yaşları henüz 6-7?yi geçmeyen iki çocuk, bunlara sadece bir örnek. Poşetlere doldurdukları baliyi çeken çocuklar, vatandaşların önüne geçerek para istiyor. Arada bir oturup uçucu maddeden çekmeye devam ediyorlar. İçler acısı bu manzara, esnafı ve vatandaşları da rahatsız ediyor. Sokakta büyüyen ve uyuşturucu madde kullanan çocukların ileride birer suç makinesine dönmesinden korkan vatandaşlar, yetkilerin bir an önce önlem almasını istiyor.

    Uzmanlar da bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor. Aile ortamından uzaklaşmış, madde bağımlısı çocukların bir takım psikolojik sorunlar yaşadığını ve bunların ileride topluma şiddet olarak döndüğünü anlatan  Doç. Dr. Bahadır Bakım, şunları söyledi: ?Bu çocuklar bir şekilde sokaklarda büyüyorlar, sokaklarda yanlış kişilerin ellerine düşüyorlar, o kişilerden gördükleri ile ve bir takım alkol, uyuşturucu maddelerle bir ilişki haline giriyorlar. Bundan sonra başlayan süreçte çocuğun kimyasında bir takım değişmeler oluyor. Beynindeki hücrelerin bir kısmı yok oluyor, onların yerini boşluklar alıyor. Daha ilerleyen aşamalarda şizofreni gibi, psikoz gibi davranışlar sergilemesi söz konusu olabiliyor.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.