|   | 
  • UZ. DR. ÜNAL POLAT: - ?HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ?


    UZ. DR. ÜNAL POLAT:  - ?HEMŞİRELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ?
    Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Uz. Dr. Ünal Polat, ?Hemşirelerin sorunları çözülmelidir? dedi.

     ?Türk Sağlık-Sen olarak tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını kutluyoruz. Cefakar şekilde hizmet üreten vekil ebe hemşire istihdamı ile düşük ücrete mahkum edilen, sözleşmeli yapılarak hakları ellerinden alınan, çalışma hayatında güçlüklerle karşılaşan, ailesinden sosyal yaşamından işi için fedakarlıkta bulunan ama kıymetleri hiçbir zaman bilinmeyen hemşirelerimiz bizim için her zaman özel ve önemlidir? ifadesinde bulunan Polat, ?Türkiye?de görev yapan 124 Bin hemşire arkadaşımız sorunlarla uğraşmaktadır. 3.5 yılını nöbette geçiren hemşire arkadaşlarımızın bugün yüzde 89?i iş yüklerinin fazla olduğunu ifade etmektedirler. Araştırmamıza göre iş yükünü normal olarak gören hemşirelerin oranı ise yüzde 10?dur. Hemşirelerin yalnızca yüzde 1?i iş yükünün az olduğunu belirtmektedir. Bu rakamlar bile bize hemşirelerin nasıl bir iş yükü altında hizmet ürettiklerini anlatmaya yeterlidir? diye konuştu.
    Polat, ?İş yükünün yanına çalışma koşullarının olumsuzluğu, dinlenme odalarının yetersizliği gibi sorunlarda eklenince hemşirelerimiz için çalışma hayatı zor geçmektedir.
    Hemşireler fazla mesailerinin karşılığını alamamaktalar, komik nöbet ücretlerine mahkum edilmektedirler. 2000 TL alan bir işçi fazla çalıştığı her saat için 13,3 TL alırken, hemşirenin 1 saatlik nöbet için sadece 4,43 TL alması nasıl bir mağduriyet yaşadıklarını anlatmaya yeterlidir? diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
    ?Bunun yanı sıra yoğun bakımda, hasta odalarında hemşirelerimiz şiddete uğramakta, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmeye çalışmaktadır. Doktorlardan sonra en fazla şiddete uğrayan meslek grubu olan hemşirelerimiz artık bu tür saldırılardan yılmıştır, neredeyse hizmet üretemez hale gelmişlerdir. Bu şiddetin yanı sıra mobbing, baskı, ayrımcılık gibi uygulamalarla çalışma hayatı adeta zehir edilmektedir. Birçok hemşire arkadaşımız ne yazık ki tükenmişlik sendromu yaşamaktadır. Bu kadar çileli bir çalışma hayatı olan hemşirelerimizin ve genelde sağlık çalışanlarımızın, milletvekillerine bile verilen yıpranma hakkından mahrum bırakılması ise ayrı bir tuhaflık ve garabettir.
    Tüm bunları bir arada değerlendirdiğimizde adeta sorunlar yumağı içerisinde kaldığını gördüğümüz hemşirelerimizin feryadının duyulup, sorunlarına çözüm üretilmesi gereklidir. Bu nedenle de hemşirelik kanunu acil olarak yeniden düzenlenmeli ve çalışanların talepleri bu yeni değerlendirmede yasaya eklenmelidir.
    Ancak ne yazık ki siyaset ?hemşire eksiğimiz var? cümlesinden başka hemşireler için bir cümle dahi kurmamaktadır. Yeterli istihdam yapmayarak ve hemşire yetiştirmeyerek de bu cümleleri ile de sürekli çelişmektedirler. Artık hemşirelerimizin tahammülü kalmamıştır. Sabır taşı çatlamadan sorunların çözümü için adım atılmalıdır.
    Türk Sağlık-Sen olarak hemşirelerimize daha iyi çalışma şartları sağlanması temel arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkanlar kendilerine sunulmalıdır.
    Tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ile çalışan, şifa dağıtan tüm hemşirelerin Hemşireler Haftası'nı kutluyoruz. Ayrıca başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin de anneler gününü kutlar onlara saygılar sunarız.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.