|   | 
  • Vatandaşımızın 1 Dolarını Yedirmeyiz


    Vatandaşımızın 1 Dolarını Yedirmeyiz
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan ailesi aleyhine açılan davaları kazandıklarını ve bu davalarla ilgili avukatlık ücretlerinin de Uzan ailesinden alınacağını ifade ederek, "Biz vatandaşlarımızın ve Ahilik ilkelerine bağlı hizmet üreten esnafımızın 1 kuruşunu bile yedirmeyiz. Peşine düşeriz" dedi.

    Bakan Taner Yıldız, Kayseri?de düzenlenen Ahilik kutlamaları törenine katıldı. Yıldız, tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koç grubuna ait Aygaz firmasının Mersin?deki deposuyla ilgili bir lisans iptalinin sözkonusu olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, "Bu konuyla alakalı resmi prosedür devam ediyor. Bunlar normal şeylerdir ve kendi yolunda devam eder" diye konuştu.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Uzan ailesi arasında süren davalarla alakalı açıklamalarda da bulunan Bakan Yıldız, "Bu konuda biz biliyorsunuz Libanenco ve Polonya davaları olarak bilinen davaları kazandık. Daha önce 5 milyon dolar aldık. Şimdi de bu davaların avukatlık ücretleri olarak 500 bin dolarlık bir dava var. Biz bu ülkede yaşayan 76 milyonun, vatandaşlarımızın, Ahilik ilkelerine bağlı hizmet üreten esnafımızın 1 dolarını bile yedirmeyiz. Peşine düşeriz. Aslında bu konu çok da güzel bir güne denk geldi. Bir tarafta Ahilik ilkeleriyle hizmet üreten esnafımız varken, yetimin, hakkını koruyan, siftah yapmamış komşusuna müşteri gönderen esnafımız varken, bir taraftan da maalesef bu milletin milyon dolarlarını çalmaya çalışanlar da var" ifadelerini kullandı.
    Yıldız, kaya gazı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirterek bu çalışmalar sonucunda daha net çalışma ve işleme programlarının uygulanmasına geçileceğini bildirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.