|   | 
  • “WhatsApp” ihbar hattı ilgi görüyor


    “WhatsApp” ihbar hattı ilgi görüyor
    Kayseri’de, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan WhatsApp ihbar hattını kullanan vatandaşlar, çektikleri fotoğraf ve videolarla kapalı alanlarda sigara içen kişilere göz açtırmıyor.

    Kayseri’de, mart ayının başında uygulamaya konulan WhatsApp ihbar hattını kullanan vatandaşlar, kapalı alanda sigara içenleri ihbar ederek ceza uygulanmasını sağlıyor.
     
    Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen uygulama, kapalı alanlarda sigara içenlere tanık olan vatandaşların çektikleri fotoğraf ve videoları WhatsApp  programı kanalıyla  iletmelerine olanak sağlıyor.
     
    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ şunları ifade etti:
     
    "İlimizde faaliyet gösterdiğimiz tütünle mücadele konusunda uygulamaya başladığımız “Sigara WhatsApp İhbar Hattı”na 2 ay içinde 510 adet mesaj iletilmiştir. Bu mesajların büyük bir kısmı sigara bırakma konusunda, whatsapp’tan nasıl ihbar yapılacağı hakkında ve teşekkür iletmek amaçlı olmuştur. Değerlendirmeye alınan 17 ihbarda iki işletme ve iki vatandaşa kapalı alanda sigara içme sebebiyle toplamda 4210 TL idari para cezası uygulanmıştır.
     
    Öte yandan 2016 yılının ilk üç ayında gerçekleştirdiğimiz 12171 denetimde 211 kişi ve 85 işletmeye toplamda 155.299 TL idari para cezası uygulanmıştır" dedi.
     
    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.