|   | 
  • Wimbledon'da tek kadınlarda zafer Ashleigh Barty'nin


    Wimbledon'da tek kadınlarda zafer Ashleigh Barty'nin
    Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek kadınlar finalinde Çek raket Karolina Pliskova'yı 2-1 mağlup eden Avustralyalı Ashleigh Barty, şampiyon oldu.

    Başkent Londra'da düzenlenen turnuvada, 1 numaralı seri başı Ashleigh Barty ile 8 numaralı seri başı Karolina Pliskova tek kadınlar finalinde karşı karşıya geldi.

    Merkez Kort'ta oynanan maçta 28 dakika süren ilk seti Barty 6-3 kazandı. "Tie-break"e gidilen ikinci seti ise 7-4'lük üstünlükle Pliskova aldı ve durumu 1-1 yaptı. Karar setine daha etkili başlayan Barty, seti 6-3, maçı da 2-1 kazandı.

    İKİNCİ GRAND SLAM ŞAMPİYONLUĞU

    Avustralyalı tenisçi Barty, kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğunu elde etti. 25 yaşındaki sporcu, ilk finaline çıktığı 2019 Fransa Açık'ta yine Çekya'dan Marketa Vondrousova'yı 2-0 yenerek şampiyon olmuştu. Barty ayrıca 1980 yılından bu yana Wimbledon'da şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Avustralyalı kadın tenisçi oldu.

    2016 ABD Açık finalinde Alman Angelique Kerber'e 2-1 mağlup olan 29 yaşındaki Pliskova ise ikinci grand slam finalinde de gülemedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.