|   | 
  • Yargı Paketi Darbe Dönemlerini Andırıyor


    Yargı Paketi Darbe Dönemlerini Andırıyor
    Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, hükümetin Meclis'e getirdiği yargı paketinin darbe dönemlerini hatırlattığını söyledi.

    Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, hükümetin Meclis'e getirdiği yargı paketinin darbe dönemlerini hatırlattığını söyledi. 

    28 Şubat dönemlerinde yapılan uygulamaları toplumun her kesiminin iliklerine kadar hissettiğini aktaran Kaya, aynı sürecin daha ağır yaşanabileceğini dile getirerek, şöyle konuştu: ?Hükümetin Meclis'e gönderdiği 35 maddelik yeni yargı paketi darbe dönemlerinin uygulamalarını andırmaktadır.

    Özgürlüklerin keyfi olarak sınırlandırılması demokratik hukuk devleti ilkelerine yakışmadığı gibi böyle bir uygulama da asla kabul edilemez. Toplumun geniş kesimlerinde tepkiyle karşılanan bu tasarı ileride yapılması düşünülen bir takım hukuksuz uygulamalara zemin hazırlamak gibi bir niyetinin olduğu yönünde ciddi kaygılar taşımaktadır.

    Anayasal güvencesi bulunan temel hak ve özgürlüklerin içinin boşaltılarak hukuksuzlukların yasal hale getirilmeye çalışılmasından acilen vazgeçilmelidir. Toplumsal kardeşliğe ve hukukun üstünlüğüne en çok ihtiyacımız olan bu günlerde devletin en temel görevinin adaleti tesis etmek ve vicdanları rahatlatmak olduğu hatırlanmalıdır."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.