|   | 
  • Yargıtay FETÖ'nün Kayseri sıkıyönetim komutanına verilen cezayı bozdu


    Yargıtay FETÖ'nün Kayseri sıkıyönetim komutanına verilen cezayı bozdu
    Kayseri'de, darbecilerin hazırladığı sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' listesinde adı sıkıyönetim Kayseri komutanı, vali ve belediye başkanı olarak geçen Garnizon eski Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın’a, verilen  ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası kararını, Yargıtay bozdu.

    Kayseri'de, 15 Temmuz 2016'da Garnizon Komutanı iken tutuklanan ve geçen yıl 11 Temmuz’da Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan eski Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın,  'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan, oy birliğiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararın temyiz edilmesinin ardından dosyayı inceleyen Yargıtay 16’ıncı Ceza Dairesi, soruşturmanın eksik yürütüldüğü gerekçesiyle Yalçın'a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası kararını bozdu ve yeniden yerel mahkemeye gönderdi.
    Kararda yerel mahkemeden, İsmail Yalçın'ın İstanbul'da derdest edildiği düğünde yargılanan sanıkların dosya içeriğinin istenmesi,  12'nci Hava Ulaştırma Komutanlığında görevli C.A. ve E.B.'nin sanık Yalçın hakkında ifadesinin olup olmadığı gibi nedenlerinin sorulmasını istenildi. İsmail Yalçın 2020 yılında  yeniden yerel mahkemede hakim karşısına çıkacak.
    Sanık Yalçın, yerel mahkemede yargılandığı davanın karar duruşmasında, “Kayseri Valisi defalarca aradığını söylüyor ama, HTS kayıtlarında böyle bir şey yok. Büyükşehir Belediye Başkanı telefonuna cevap vermediğimi söylüyor. 06.31'de görüştük. Daha öncesinde ise herhangi bir cevapsız arama da yok. Hem vali, hem belediye başkanı, hem de Kayseri milletvekili Taner Yıldız ile 10 dakika telefonda konuştum. Savunmalarımı HTS kaydı teyit etmiştir. HTS kaydı ile suçsuzluğum ortaya çıkmıştır. Vicdanınızın sesini dinleyerek, karar vermenizi istiyorum. Mağduriyetimi giderecek bir karar vereceğinize inanıyor, beraatimi istiyorum. Suçsuzum" ifadelerine yer vermişti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.