|   | 
  • Yelkenoğlu Lisesi'nden huzurevinde aşure etkinliği


    Yelkenoğlu Lisesi'nden huzurevinde aşure etkinliği
    Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri bünyesinde yer alan Şefkat Eli Kulübü, Muharrem ayı münasebetiyle huzurevine giderek yaşlılarla buluştu. Okul Aile Birliği üyelerinin de yer aldığı ziyarette hem huzurevinin 160 sakinine aşure ikramı yapıldı hem de bazen eğlenceli bazen de hüzünlü sohbet edildi.

    Ziyarette öğrencilerin tek tek el öpüp çikolata ikram ederek yaşlıların Muharrem Ayı?nı tebrik ettikleri etkinlik, duygulu anlara da sahne oldu. Huzurevi sakinleri tarafından ?Sizler rengarenk çiçeklersiniz? sözleriyle karşılanan liseli öğrenciler, yaklaşık iki saat süreyle yaşlıların hüzün dolu hayat hikayelerini ve yalnızlık içerikli şiirleri nemli gözlerle ve dikkatle dinlediler. 

    Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, "Toplum olarak sahip olduğumuz inanç, gelenek ve göreneklerimizden dolayı büyüklerimize saygı ve sevgiyi önemseriz. Farklı zamanları ve günleri vesile ederek onları ziyaret eder, ellerini öper ve hayır dualarını alırız. Bu gün de Aşure Günü?nü vesile kılıp yaklaşık 40 kişilik bir ekiple Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi?ni ziyaretine geldik. Burada kalan büyüklerimize sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum." diye konuştu. 

    Huzurevi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Alemdar da, nazik ziyaretlerinden dolayı Yelkenoğlu Liseleri öğrencilerini ve Okul Aile Birliği üyelerini tebrik ettiğini ifade ederek, "Burada yaşlılarımız için gerekli her imkanı sağlıyoruz ama torunları gibi düşündükleri öğrencileri görünce, onlarla sohbet etme imkanı bulunca ne kadar mutlu olduklarına sizler de şahit oldunuz, bu büyük bir sosyal sorumluluk etkinliğidir, bu güzel tablonun devam etmesi için önümüzdeki günlerde sizleri yine bekliyoruz." şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.