|   | 
  • Yeni Eviniz; “2+Doğa”


    Yeni Eviniz; “2+Doğa”
    Küçük Yaşamak Yine de Her Şeyi Yaşamak!

    2 oda, salonun doğa veya bahçeniz olduğu küçük bir ev, büyük bir dünya... Bahçesinde organik meyve ve sebzeler yetiştirebildiğiniz, çocuklarınızın doyasıya oynayabildiği, evcil hayvanınızı sahip olduğu özgürlükle büyütebildiğiniz, temiz havasıyla şehir tüm olumsuzlarından uzak bir dünya… Ve artık bu dünya konseptini Kayseri’ye getiren bir oluşum var. https://www.instagram.com/kayseritinyhouse/

     

    Büyük metrekareli, her tarafı kimyasallarla dolu, samimiyetsiz, pahalı, ağaçtan, topraktan ve doğadan uzak apartman dairelerinden farkları nelerdir;

     

    Artan nüfusu baz aldığımız zaman daha fazla konuta ihtiyacımız var, ancak önemli olan doğaya saygılı konutlar üretebilmektir. Konut sektörü, gezegenin toplam kaynaklarının yüzde 40'ını kullanıyor ve küresel sera gazı emisyonlarının üçte birinden fazlasını temsil ediyor. Bu yüzden onları daha verimli hale getirmek herkese fayda sağlayacak ve bu da daha düşük faturalar anlamına gelecektir.

     

    Daha Düşük Enerji Kullanımı; Küçük evler sadece daha ucuza mal olmakla kalmaz, aynı zamanda bakımı çok daha ucuzdur. Elektrik , yakıt, su ve atık bertaraf faturalarının hepsi çok daha düşük. Buna ek olarak, küçük bir evde şebekeden uzak yaşamak çok daha kolaydır, çünkü tüm alanı küçük bir odun sobası ile ısıtabilir ve küçük bir güneş paneli ile çalıştırabilirsiniz. Hatta birçok küçük evde, bir kanalizasyon sistemine bağlanmaya gerek kalmadan atıkları parçalayan kompost tuvaletleri vardır.

     

    Küçük evler genellikle kendi enerjisini veya elektriğini güneş enerjisi ve diğer yeşil enerji yoluyla üretir.

     

    Hareket Özgürlüğü;Tiny House’un küçük bir ayak izi vardır, bu nedenle büyük bir arsa gerektirmez. Ek olarak, birçok küçük ev römorklar üzerine inşa edilmiştir veya vinç ile başka bir arsaya taşınabilir, böylece sahipleri yeni bir şehre taşındıklarında yanlarında götürebilirler. Birçok insan için bu, evin tüm konforundan vazgeçmeden yolda bir hayatın tadını çıkarmanın bir yoludur.

     

    Daha Kolay Bakım;Tiny House bir evin bakımı kolaydır. Temizlenecek daha az yer ve tamir edilecek daha az cihazla, küçük ev sahipleri ev işlerine daha az, işlerine, hobilerine ve ilişkilerine daha fazla zaman ayırabilir.

     

    Doğa ile Uyum;Tiny House hareketi, çevre hareketi ile el ele gider. Küçük evler inşa etmek için daha az malzeme ve güç için daha az enerji gerektirir. Ayrıca küçük boyutları, onları doğaya yakın bir yere yerleştirmeyi kolaylaştırır.

     

    Daha Basit Bir Yaşam;TinyHouse’da herhangi bir fazlalık için yer yoktur.Şişkin gardıroplar, ayrıntılı elektronik cihazlar ve büyük kitap ve video kütüphaneleri. Küçük ev sahipleri, yalnızca hayatlarını gerçekten zenginleştiren eşyaları saklarlar.

     

    Tiny House bir hafta veya birkaç  ayda yapılabilir. Tasarıma, malzemelere ve üzerinde çalışan insan sayısına bağlıdır. Sıradan bir eve göre inşa etmek çok daha az zaman ve malzeme gerektirir.

     

    Tiny House sadece çevre dostu değil, gezegendeki (ve büyüyen) 7,5 milyar insanla, herkes için küçülmek ve daha azıyla idare etmek hayati önem taşıyor. Artık konaklar ve büyük evler inşa edecek kaynaklara sahip değiliz. Kum, granit vb. Hızla tükenen kaynaklardır.

     

    Son dönemde yaşadığımız pandemisürecinide düşündüğümüz zaman bir apartman dairesinde yaşasanız bile kışın haftasonları, yazın tüm zamanınızı geçireceğiniz bir Tiny House düşünmenin zamanı geldi…




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.